Regija
ODLUKOM GRADONAČELNIKA, UZ UVJET DA SU 3 MJESECA NA BIROU

Po 2000 kuna onima koji su zbog korone ostali bez posla
Objavljeno 22. rujna, 2020.
ĐAKOVO - Nakon srpanjskog usvajanja drugog paketa gradskih mjera vezanih uz suzbijanje štetnog utjecaja pandemije koronavirusa na gospodarstvo, a time i na građane, odnosno njihova radna mjesta i egzistenciju, gradonačelnik Đakova Marin Mandarić u utorak je donio Odluku o dodjeli naknade osobama koje imaju prebivalište na području Grada Đakova, a koje su izgubile posao zbog pandemije bolesti COVID-19. Potpora je namijenjena osobama koje su zbog epidemiološke situacije ostale bez posla nakon 15. ožujka ove godine, bile prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje najmanje tri mjeseca te nisu primale nikakvu naknadu za vrijeme nezaposlenosti.

Da bi se ostvarila ova gradska potpora, potrebno je imati prebivalište na području Grada Đakova, koje se dokazuje preslikom osobne iskaznice, te je potrebno priložiti presliku potvrde Zavoda za zapošljavanje kojom se dokazuje da je osoba ostala bez posla najranije 16. ožujka 2020. godine, da je na Zavodu provela najmanje tri mjeseca te da u tom vremenu nije primala nikakvu naknadu. Visina potpore je 2000 kuna, a isplatit će se u gotovini, jednokratno.

Popunjeni i potpisani zahtjevi te potpisana izjava na obavijesti mogu se predati svakog radnog dana od 11 do 14 sati u Kući Reichsmann (bivši Tekstilni magazin - Mana), Ulica pape I. Pavla II. broj 10, od 24. rujna do 9. listopada.
S. Župan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike