Ekonomija
ZAŠTO JE BANKA REKLA NE?

Što učiniti kada banka odbije vaš zahtjev za kredit?
Objavljeno 23. rujna, 2020.

Podizanje kredita nije rijetkost. Danas je teško pronaći osobu koja ne posjeduje kredit ili koja ga u nekom trenutku nije posjedovala, bio to bankovni kredit ili online kratkoročni kredit.
Upravljanje dugovima glavna je briga većine građana, ali što ako banka odbije vaš zahtjev za kredit koji je bio namjenjen za pokrivanje već postojećeg duga?


Iako je situacija kada banka odbije naš zahtjev za kredit vrlo neugodna, postoji nekoliko načina koji će vam pomoći u vašoj financijskoj situaciji. Ako je vaš zahtjev za kredit odbijen, ne brinite, još uvijek možete poduzeti nešto kako bi riješili svoje financijske poteškoće.

Zašto je banka rekla ne?


Želite smanjiti svoja dugovanja spajanjem svih vaših dugova u jedan? Borite se sa plaćanjem visokih kamatnih stopa, a banke vam i dalje uskraćuju spajanje dugova i dodatno vas obeshrabruju.
Ovo su neki od razloga zašto banke odbijaju vaše zahtjeve za kredit. Ovi razlozi mogu vam poboljšati jasnoću vaše situacije i pomoći vam u odluci što dalje učiniti.


Veliki dug – ako omjer vašeg duga i prihoda nije sinkroniziran, to smanjuje vjerovatnost da će vam banka odobriti drugi kredit. Ako se nalazite u ovakvoj situaciji, bitno je obrazložiti kako planirate iskoristiti kredit za spajanje i pokrivanje svih prethodnih dugova.
Niska primanja – ako zajmodavac smatra da sa vašim trenutnim prihodima sebi ne možete priuštiti još jedan kredit, vaš zahtjev za kredit biti će odbijen.


Loš kreditni rejting – ukoliko ste u nekon trenutku bili „neuredni“ platiša i niste podmirivali svoje dugove na vrijeme i u ugovorenom roku, vaše ime se može naći na „crnoj listi“. Ako se vaše ime nalazi u HROK-u (Hrvatskom registru obveza po kreditima), velika je mogućnost da će banka vaš zahtjev za kredit odbiti.

Što učiniti kada vas banka odbije?

Ako je vaš zahtjev za kredit odbijen, bitno je znati razlog odbijanja kako bi znali ima li smisla prijaviti se za kredit u jednoj od drugih banaka.
Stoga je vrijeme da pronađete alternativne kreditne opcije koje nude veću mogućnost odobrenja kredita.
Online krediti


Na hrvatskom tržištu sve veću popularnost stječu online krediti, do kojih možete doći vrlo jednostavno. Prijava se odvija u potpunosti online, te odlazak u banku nije potreban. Dokumentacija potrebna za ove kredite je svedena na minimum, te je stopa odobrenja ovakvih kredita relativno visoka. Što znači da su vaše šanse za odobrenje kredita veće. Jedan od zajmodavaca koji nudi online kredite je LiderPress.


Ova vrsta kredita često nudi opciju kreditiranja bez HROK-a, ovdje se mogu pronaći krediti za blokirane građane. Online zajmodavci često kažu da, kada banke kažu ne.


Više o online kreditima možete pronaći na Moneezy platformi za usporedbu kredita. (promo)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike