Sport
REAKCIJE NA RAKITIĆEV OPROŠTAJ

Bajkovita suradnja s Lukom Modrićem trajala je više od desetljeća
Objavljeno 21. rujna, 2020.
Mogao je još pomoći Hrvatskoj, očekivali smo ga gledati na Europskom prvenstvu sljedeće godine, ali Ivan Rakitić je presjekao i odlučio kako je vrijeme za oproštaj s hrvatskom nogometnom reprezentacijom. Šteta, velika šteta, jer Raketa je bio važna karika Vatrenih, igrač koji na sredini terena u tandemu s Lukom Modrićem može slomiti svakog suparnika na travnjaku. Raketina odluka o reprezentativnom umirovljenju zatekla je mnoge, čak i njegove suigrače iz reprezentacije.


Nakon što je vijest o oproštaju prostrujala nogometnim svijetom, krenule su reakcije.


- Sve znaš, debeli... Hvala ti na svemu - poručio je Ivan Perišić preko Instagrama i "okačio" fotografiju s Rakitićem s Eura 2016. Dvojac je zagrljen u trenutku slavlja nakon Perišićeva pobjedničkog gola Španjolskoj. I nekadašnji kapetan naše reprezentacije Darijo Srna od Rakete se oprostio preko Instagrama: Hvala na svemu, brate.


Ogalsio se još jedan bivši "vatreni" Mario Mandžukić, uz fotografiju s Raketom sa SP-a 2018. objavio je i nekoliko rečenica.


- Sretan sam što smo zajedno doživjeli toliko velikih trenutaka s Hrvatskom. Bilo mi je zadovoljstvo dijeliti s tobom teren i svlačionicu, pobjede i poraze, suze i smijeh. Ivan Rakitić, možeš biti ponosan na sve što si ostvario s Hrvatskom... - napisao je Mandžukić pa uputio poziv umirovljenom kolegi.


- A sada možemo konačno jednom skupa u miru pogledati utakmicu reprezentacije. Iako, znaj, lakše je igrat nego gledat - zaključio je Mandžukić.


Vijest o Rakitićevu oproštaju od hrvatske reprezentacije našla je mjesto u mnogim europskim medijima, a stigla je i do Amerike.


Washington Post je, naime, napisao vijest o Rakitićevu reprezentativnom umirovljenju. Kao najbolji trenutak njegove karijere u nacionalnoj vrsti spominje se Svjetsko prvenstvo u Rusiji, gdje je zabijao pobjedničke pogotke iz jedanaesterca Danskoj i Rusiji.


- Njegova bajkovita suradnja s Lukom Modrićem trajala je više od desetljeća - piše Washington Post o jednom od najboljih reprezentativnih partnerstava u veznom redu posljednjih godina.


Rakitića je u reprezentativnu mirovinu ispratila i službena Fifina stranica Svjetskog prvenstva. Uz video s najvažnijim Rakitićevim trenutcima iz Rusije 2018., Fifa je na Twitteru objavila i izjavu bivšeg hrvatskog reprezentativca.


- Uživao sam u svakoj utakmici i nezaboravnom trenutku sa Svjetskog prvenstva, koje će mi ostati jedna od najdražih uspomena.
Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana