Crna kronika
UHIĆENA DVA LOPOVA U SLAVONSKOM BRODU

Krađama došli do stotina tisuća kuna
Objavljeno 22. rujna, 2020.
SLAVONSKI BROD


Slavonskobrodski policajci uhitili su lopove za koje se sumnja da su u provalama u ljetnim mjesecima počinili štetu od nekoliko stotina tisuća kuna. Kako stoji u priopćenju, prikupljena operativna saznanja i dobra koordinacija policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske rezultirali su hvatanjem počinitelja imovinskih kaznenih djela.


Do identiteta lopova došlo se u subotu u 10 sati u Starčevićevoj ulici u Slavonskom Brodu, kada su policajci uhitili 45-godišnjaka, 24-godišnjaka i 21-godišnjaka, koji su, ugledavši policajce, pokušali pobjeći, no to im nije uspjelo. Uhvaćeni su munjevitom reakcijom policajaca. Slijedilo je kriminalističko istraživanje, koje je pokazalo da se najmlađi od njih, a riječ je o 21-godišnjaku, ne dovodi u vezu s počinjenjem kaznenih djela. Druga dvojica, 45-godišnjak i 24-godišnjak, sumnjiče se da su od 6. srpnja do 19. rujna, uglavnom poslijepodne u Slavonskom Brodu - u Naselju Slavonija, Ulici Vladka Mačeka te u dva navrata u Ulici Ljudevita Gaja, provalili u dva stana i dvije kuće. Nakon što bi provalili prozor ili vrata, ulazili bi u prostorije i ispremetali stvari. Iz jednog stana nisu ukrali ništa, a iz drugog stana te iz kuća uglavnom su ukrali razni nakit i druge predmete. Pritom je vlasnicima nastala šteta od nekoliko stotina tisuća kuna.


Dan nakon uhićenja i ispitivanja u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj 45-godišnjaka i 24-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje na počinjenje četiriju kaznenih djela teške krađe policajci su predali pritvorskom nadzorniku. Sukladno s nalogom Općinskog državnog odvjetništva, spomenuta dvojica su dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji im je odredio istražni zatvor od mjesec dana, te su ih policijski službenici predali u zatvor u Požegi.
Policijska uprava vukovarsko-srijemska pak priopćila je kako je između petka i nedjelje evidentirala dvije provale u obiteljske kuće. Policiji je javljeno da je lopov provalio u obiteljsku kuću 70-godišnjaka u Ulici Ante Starčevića u Gunji, iz koje je ukradeno nekoliko elektroničkih i mobilnih uređaja, a u večernjim satima 20. rujna iz obiteljske kuće 36-godišnjaka u Ulici M. A. Reljkovića u Nuštru otuđen je nakit i disk za pohranu podataka. Ukupna materijalna šteta nanesena vlasnicima iznosi više tisuća kuna. S.Lacić
Kako priopćava policija, provalnički dvojac uglavnom je iz stana i kuća krao nakit
30

dana istražnog zatvora izrečeno je uhićenom dvojcu iz Slavonskog Broda
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike