Regija
PREDSTAVLJENA KNJIGA

O vinkovačkom Teniskom klubu u “40 naših godina”
Objavljeno 22. rujna, 2020.
VINKOVCI

Na terenima Teniskog kluba Vinkovci član kluba Nikola Mihaljević Nikica predstavio je svoju knjigu pod nazivom ‘‘40 naših godina‘‘ koja govori o 40 godina dugoj povijesti danas jednog od najpoznatijih i najvećih teniskih klubova u ovom dijelu Hrvatske.

- Prikupljajući razne dokumente i zabilješke o klubu od njegovih početaka do danas, odnosno u posljednjih 40 godina, došao sam na ideju da napišem preglednik od nekoliko stranica u kojemu bih većinu toga obuhvatio. Međutim, stranice su se samo redale i nastala je knjiga od 300 stranica u kojoj se može pronaći sve o klubu od samih početaka i osnivača pa do naših trenera, talentirane djece i brojnih drugih koji su pridonijeli tome da klub od nekadašnja dva terena postane ovo što je danas. Listajući knjigu, možete vidjeti 250 fotografija i pronaći 2000 imena, odnosno puno podataka o "malim ljudima" koji ne bi bili spomenuti u službenim knjigama, a upravo oni čine klub. Ovakva knjiga u hrvatskoj sportskoj literaturi ne postoji, postoje bilteni i monografije, ali lirska knjiga o običnim ljudima ne postoji. Jednom sam prilikom rekao kako je lako pisati o ‘‘velikim ljudima‘‘, jer što god napišeš je dobro i krasno, ali treba netko pisati o malim, običnim ljudima i danas stojim iza toga - rekao je Mihaljević.

Na promocije knjige Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik, istaknuo je kako je riječ o vrijednoj knjizi.

- U cijeloj priči važno je da ljudi koji vole svoj grad, žive kroz tenis ili neki drugi sport, pridonose da Vinkovci budu grad pun života. Nikica je napisao knjigu o svojim prijateljima, o svima onima koji su pridonijeli da imamo ovakav teniski klub. Zahvalio bih autoru na ovom vrijednom djelu koje će poslužiti budućim generacijama da saznaju i nauče kako su se Vinkovci sportski razvijali - rekao je Bosančić. M. Kokaj
Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike