Mozaik
S PRVIM DANOM NOVE JESENSKE SHEME

HRT večeras u 19 sati na HTV-1 emitira novi Dnevnik iz novog Studija 12
Objavljeno 21. rujna, 2020.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) večeras u 19 sati na svom Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV-1), s prvim danom nove Jesenske sheme HRT-a, prvi put emitira i središnji večernji Dnevnik HTV-a iz svog novog Studija 12 na zagrebačkom Prisavlju.

Tom prigodom Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić je naglasio:

- HRT je, dodatnim investicijama u vrhunsku tehnologiju, odlučio stati uz bok najjačim europskim javnim televizijama i sa zadovoljstvom mogu kazati da je dvogodišnji vrlo zahtjevan projekt izgradnje novog Studija 12 Informativnog programa uspješno završen.  Posrijedi je bio vrlo zahtjevnan projekt i instalacija  najmodernijih sustava tehnološke podrške, od nadopune tzv. "virtualne stvarnosti" do najsuvremenijih videozidova i grafike - a sve kako bi Informativni program HRT-a, sljedeći najmodernije trendove vodećih europskih javnih televizija, mogao svojim gledateljima  pružiti pravodobno i kvalitetno informiranje. Nakon pet godina odlučili smo se redizajnirati i Dnevnik - i vjerujem da će, kao i do sada, naš Informativni program s razlogom pljeniti pozornost naših gledatelja. U ovom trenutku vam nećemo otkriti baš sve detalje, neka nešto bude i iznenađenje: stoga budite u 19 sati s nama na Prvom programu HTV-a, kazao je Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

A urednica Odjela Informativnog medijskog servisa HRT-a Katarina Periša Čakarun otkrila je i dijelić onoga što gledatelje, sadržajno i koncepcijski, očekuje u "novom" Dnevniku:

- Nakon 30 godina duge povijesti, "Dnevnik" izlazi iz malog studija od svega 50-ak kvadrata u četiri puta veći Studio 12. "Dnevnik" je obogaćen najmodernijom tehnologijom. "Tema dana" više neće biti na samom kraju, nakon vremenske prognoze, već će biti unutar samog Dnevnika - koji će trajati, zajedno sa sportom i vremenskom prognozom, od 19 do 20:05 sati. Kao i do sada, novinari Informativnog programa HTV-a javljat će se s mjesta događaja, pravodobno informirati javnost, propitkivati i analizirati, te opravdati veliko povjerenje svojih gledatelja. Kroz središnji "Dnevnik" gledatelje će voditi Đurica Drobac, Marta Šimić Mrzlečki i novo lice - Vlatka Kalinić, naša dugogodišnja novinarka. Uz njih u Dnevniku će biti i naši brojni novinari, reporteri specijalizirani za određena područja, koji će gledateljima uz najmoderniju grafiku predstaviti, opisati ili objasniti određenu temu - rekla je Katarina Periša Čakarun.

Kad je, pak, posrijedi najmodernija TV tehnika, u novi HRT-ov Studio 12 - pod vodstvom ravnatelja Tehnologije HRT-a Zvonimira Jukice - instalirano je sve najbolje što postoji na tom području i što koriste sve najveće europske javne televizije: od najmodernijih videozidova, "spiderman" kamera s daljinskim upravljanjem, grafičkim sustavom za "proširenu stvarnost" kakav upotrebljava većina europskih i svjetskih televizija, do STYPE tracking systema, hrvatskog proizvoda, jednog od najboljih svjetskih proizvoda u tom segmentu televizijske tehnike.T.K.

Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

ISKUSNI REDATELJ ZNANSTVENE FANTASTIKE

Drew Goddard priprema posve novi film “Matrix”

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda