Sport
KUP HRVATSKE

Balić šest, a Lojna zabila četiri pogotka
Objavljeno 20. rujna, 2020.
Novu su sezonu nogometašice Osijeka otvorile utakmicom Kupa Hrvatske. Ne, međutim, iz protekloga ciklusa kada su stigle do polufinala jer su relevantni odlučili da se ta završnica neće odigrati, nego se krenulo od novog izdanja natjecanja i osmine finala.
U tome prvom krugu osječke "zečice" za protivnice su dobile regionalnog rivala iz Slavonskog Broda, koji je nastupio u izmijenjenom sastavu u odnosu prema ljetošnjem, ali je i domaća ekipa bila lišena usluga većeg broja igračica. Jučer na "Mačkamami" u postavi domaćih nije bilo Martine Šalek i Monike Conjar te novopečene A reprezentativke Katarine Pranješ, koja se nalazi pod paskom izbornika Mate Prskala. S klupe je Osječanke vodio Marijan Vuka i zadržao stopostotni učinak, odnosno u svih je pet utakmica uspio izvesti ekipu na teren koja je nadjačala protivnika. Jučer je to bila demonstracija moći jer su Brođanke kući otišle s 15 lopti u mreži i pri tome još dobro prošle. Za njih je loše krenulo već od samog početka, kada je prošlosezonska prva strijelkinja lige Lorena Balić iz prve akcije svladala Katarinu Mendeš. Brodska je čuvarica mreže do odmora čak osam puta bila svladana, a kuriozitet je da su po četiri pogotka postigle Balić i Izabela Lojna. Potonja je u nastavku stala s egzekucijama, ali je Lorena zabila još dva, odnosno prva dva zaokruživši rezultat na 10:0, nakon čega je izišla iz igre. Ona se nije promijenila jer su događanja nastavila biti pred gostujućim vratima koja su još pet puta bila pogođena. Svježa je Nela Andrić dva puta bila precizna, a po jedanput Jelena Matanić, Maria Kunštek i povratnica Monika Čavić. D.L.
OSIJEK 15 (8)

VIKTORIJA 0

OSIJEK - Igralište "Mačkamama". Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: Sudac: Mario Vukušić (Višnjevac). Strijelci: 1:0 Balić (1), 2:0 Balić (7), 3:0 Lojna (10), 4:0 Lojna (21), 5:0 Balić (26), 6:0 Balić (37), 7:0 Lojna (43), 8:0 Lojna (45), 9:0 Balić (50), 10:0 Balić (52), 11:0 Andrić (76), 12:0 Andrić (80), 13:0 Matanić (82), 14:0 Kunštek (87), 15:0 Čavić (89). Žutih i crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK: Belaj (od 46. Slanovic), Adamović, Culek, Nevrkla, Balić (od 64. Andrić), Lojna, Blažević, Mikinac, Kunštek, Matanić, Čavić.

VIKTORIJA: Mendeš, Štimac, Satinović, Domović, Garić, Obradović, Martinović, Lubina, Puljašević, Petrović, Matijević.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike