Osijek
RADIOKLUB OSIJEK

Na HAMFEST-u sudjelovalo
osamdesetak radioamatera
Objavljeno 20. rujna, 2020.
Radioklub Osijek priredio je na Sportsko-poslovnoj zračnoj luci Osijek HAMFEST Osijek - okupljanje radiooperatora na kojem su održani tradicionalni Radioamaterski sajam - prodaja HAM opreme te tematska predavanja. Na temu “Digitalne radiokomunikacije” predavač je bio Igor Videc, a na temu “Kratkovalne prijemne antene”, predavač je bio Zlatko Tonković. Okupljanje kolega radioametera bila je prilika da se ujedno podijele nagrada “Antunovo 2019” i “Antunovo 2020”, u organizaciji Radiokluba Našice.

Marijan Rečić, predsjednik RK Osijek, kazao je kako je ovo 12. HAMFEST. “HAMFEST je susret radioamatera Hrvatske i okolnih zemalja, trenutačno smo zbog korone samo na nacionalnoj razini, a bilo nas je osamdesetak. Ono što nam je bitno jesu predavanja kojima zapravo promoviramo nove tehničke napretke u komunikacijama, kao što su digitalne komunikacije, prijamne antene, prijamni sustavi za kratki val...”, rekao je Rečić.

Na HAMFEST-u Osijek nazočio je i predsjednik Hrvatskog radioamaterskog saveza Željko Pilat, te UKV menadžer za Hrvatsku Željko Dražić Karalić, koji je uručio pehare za natjecanja u protekloj godini. D. Pejić
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike