Osijek
ZABAVNI I EDUKATIVNI SADRŽAJI U HENGLOVOJ ULICI

Europski tjedan mobilnosti s nultim emisijama za sve
Objavljeno 21. rujna, 2020.
U povodu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti Grad Osijek i ove godine organizira Dan mobilnosti.

Tako će u utorak, 22. rujna, od 14 do 17 sati biti zatvorena za promet, kada će uz zanimljive informativno-edukativne sadržaje Grad Osijek promovirati projekte kojima radi na unaprjeđivanju mobilnosti na svom području, ali i pridonosi ciljevima koje je o tom pitanju postavila Europska komisija; nekorištenje automobila na konvencionalna goriva u gradovima do 2050. te prelazak na logistiku gradova s nultom emisijom u većini urbanih centara do 2030. godine.

Tema ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je “Mobilnost s nultim emisijama za sve”, stoga će posjetitelji, između ostalog, u Henglovoj moći testirati smartphone aplikaciju za korištenje električnih automobila koji će biti dio mreže javnog prijevoza u Osijeku. Međutim, osim isprobavanja električnih vozila i smartphone aplikacije, posjetitelji će se moći okušati u jedinstvenoj nagradnoj igri u kojoj GPP poklanja butre s 200 kuna na računu, dok će im i ostali izlagači ponuditi raznovrsne sadržaje.

Osim toga, posjetitelji će se u 17 sati moći pridružiti i turističkom razgledu grada na biciklima, pod stručnim vodstvom povjesničara Grgura Marka Ivankovića, a sadržaja neće nedostajati ni za najmlađe.
I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana