Crna kronika
EPILOG PUCNJAVE U SL. BRODU

Balistički nalaz pokazao je tko je pucao iz pištolja
Objavljeno 21. rujna, 2020.
Napadačima na vlasnika kafića sud je odredio uvjetne kazne, pa neće mjesec dana u zatvor

SLAVONSKI BROD - Dva muškarca, D.S. (30) iz Slavonskog Broda i M.K. (45) iz Srbije, osuđena su na uvjetne kazne zbog pucnjave i ilegalnog posjedovanja oružja. U zatvor od mjesec dana neće ako u godinu dana ne ponove to za što su osuđeni.


Općinski sud u Slavonskom Brodu proglasio ih je krivim po prekršajnom nalogu kojim se terete zbog događaja koji se zbio 7. listopada prošle godine u Naselju Andrije Hebranga 7/10 u Slavonskom Brodu. M.K. je osuđen jer je na javnom mjestu u ruci nosio pištolj nepoznate marke i tvorničkog broja crne boje za koji nema odobrenje, što je zabilježeno videonadzorom ugostiteljskog objekta. Pištolj je predao D.S. koji je iz njega ispalio najmanje dva hitca, što je utvrđeno balističkim vještačenjem silikonskih odljevaka izuzetih iz šaka desne i lijeve ruke. Na mjestu događaja pronađene su dvije čahure kalibra 9 milimetara koje prema izvršenom vještačenju pripadaju pištolju marke FN Browing. Obojica su osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, no kazna se neće izvršiti ako u roku od godine dana ne počine isti ili sličan prekršaj za koji se može izreći kazna zatvora.


U obrazloženju presude navodi se kako je sud pri odmjeravanju kazne uzeo u obzir sve okolnosti iz Prekršajnog zakona koje utječu na vrstu i mjeru kazne. Okrivljenicima je određena uvjetna osuda jer je sud ocijenio da se i bez izvršenja kazne zatvora može očekivati ostvarenje svrhe kažnjavanja, posebno imajući u vidu sve okolnosti događaja pod kojima je prekršaj počinjen.

Prije pucnjave osuđeni se dvojac u obližnjem kafiću posvađao s 47-godišnjim vlasnikom. Potom su ga počeli tući rukama, nogama i raznim predmetima pri čemu su ga lakše ozlijedili. Razbijali su i inventar ugostiteljskog objekta prouzročivši veću štetu nakon čega su otišli. Ozlijeđeni vlasnik kafića sam se uputio u Policijsku postaju Slavonski Brod gdje mu je pružena liječnička pomoć, a zatim i u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević". Za to vrijeme nasilnici su se vratili ispred ugostiteljskog objekta te nastavili s narušavanjem javnog reda i mira razbijajući izlog kafića, a tada su se začuli i pucnjevi iz vatrenog oružja. Nekoliko sati nakon nasilja u kafiću, a potom i razbijanja izloga te pucnjave, brodski su policajci pronašli i uhitili obojicu osumnjičenih, nakon čega su ih predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.
Sandra Lacić

PUCNJAVA I POČETKOM SIJEČNJA 2019.
U blizini kafića pucalo se i početkom 2019. Tada su dvojica muškaraca zapucala prema 43-godišnjem vlasniku i ranila ga u nogu. Nekoliko mjeseci nakon ranjavanja kafić je prodao 47-godišnjaku koji je pak napadnut u listopadu. Nakon ranjavanja 43-godišnjak je operiran, a policija je odmah pokrenula opsežnu potragu za napadačima. Dok je ispred zgrade u Hebrangovoj ulici trajao očevid, policijski su specijalci brodskim ulicama tragali za napadačima na 43-godišnjaka. Pojačane kontrole policije bile su i na izlazima iz Slavonskog Broda, no potraga je potrajala 10-ak dana kada su u Zagrebu uhićeni 43-godišnjak i 28-godišnjak. Dvojac je bio osumnjičen za pokušaj ubojstva ugostitelja. Incidenti u siječnju i listopadu nisu povezani.
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike