Regija
PREDSTAVE, IZLOŽBE, SARMIJADA, TENIS..

Počelo obilježavanje Dana
grada Donjeg Miholjca
Objavljeno 20. rujna, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Jučer je Mastersom najboljih tenisača do 10 godina u organizaciji Teniskog kluba Donji Miholjac počeo program obilježavanja Dana grada Donjeg Miholjca, koji Miholjčani slave 29. rujna, na blagdan sv. Mihaela arkanđela. Ovogodišnja višetjedna proslava trajat će do 10. listopada, a održavat će se kulturne, zabavne, gastronomske i sportske manifestacije. Zasigurno značajan događaj bit će otvorenje izložbe karikatura "Alojzije Stepinac u slici i riječi" (28. rujna) u pastoralnom centru, gdje će biti izloženo 20-ak karikatura objavljivanih 1945. i 1946. u zagrebačkom Kerempuhu i beogradskom Ježu.

Tradicionalno, održat će se Fišijada, 23. gradsko natjecanje u kuhanju fiša (3. listopada), te i sarmijada, državno prvenstvo u kuhanju sarme (10. listopada).

Ove je godine obilježavanje Dana grada bogatije za dvije kazališne predstave - "Putovanje kroz Zbrdazdoliju" i "Jedna od sestara" u izvedbi Kazališta Fort Forna iz Bala. Održat će se i dvije kinoprojekcije na otvorenom - "Mali princ" (za djecu) i "Parazit" (za odrasle), a 27. rujna otvara se izložba članova udruge LIKROB.

Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnima održat će se 28. rujna u kinodvorani Osvit. Na sam Dan grada, blagdan sv. Mihaela arkanđela, koncelebrirano misno slavlje ispred pastoralnog centra predvodit će vlč. Mato Gašparović, ravnatelj nadbiskupijske Ustanove za uzdržavanje klera Đakovačko-osječke nadbiskupije. U večernjim satima Miholjčani će moći uživati u koncertu Najboljih hrvatskih tamburaša.

U programu se nalazi i otvoreno prvenstvo INA-e u tenisu Memorijal "Vladimir Vidaković Vule" za veterane i veteranke, Otvoreno tenisko prvenstvo Kluba za djecu svih kategorija, te Kup Grada Donjeg Miholjca u lovu ribe udicom na plovak.
S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike