Sport
DRUGA POBJEDA CIBALIJE

Vinkovčani poslali modre nade kući praznih ruku
Objavljeno 19. rujna, 2020.

Nakon što u prva četiri kola nisu ostvarili niti jednu pobjedu uz samo jedan osvojeni bod, nogometaši Cibalije do pobjede su stigli usred tjedna na gostovanju kod Opatije. Tri boda s Kvarnera potvrdili su sada i na domaćem terenu protiv druge momčadi zagrebačkog Dinama. Susret je to na kojem su prvi put u Vinkovcima, nakon prekida prošle sezone zbog koronavirusa, mogli nazočiti i gledatelji. VIdjeli su osim pobjede Cibalije i za ovaj rang natjecanja vrlo zanimljiv i kvalitetan nogoemt. Cibalia je prva zaprijetila u 6. minuti preko Barabana koji je glavom pucao ravno u vratara Čavlinu. Ipak, do pogotka su prvi stigli gosti.

U 7. minuti Janković je pobjegao obrani Cibalije i kada je izbio sam pred vratara Cibalije Džakovića mirno je pogodio mrežu. Domaćin je još žustrije krenuo na suparničku posljednu liniju. Nije ih i obeshrabrilo ni kada je sudac BIonda odmahnuo rukom kada je Stanić nakon kontakta pao u kaznenom prostoru Cibalije. Dočekali su Vinkovčani svoju prigodu, u 41. minuti nakon Ciprićevog ubačaja s lijeve strane, loptu je u mrežu, odličnim udarcem glavom, pospremio Jajalo. U uvodnim minutama drugog poluvremena dogodio se i ključni trenutak koji je Cibaliji i donio pobjedu. Gerald Diyoke je pao u šesnaestercu Dinama, a sudac pokazao na bijelu točku. Diyoke je sam preuzeo odgovornost i prizemnim udarcem u desnu stranu pogodio za vodstvo Cibalije. Nakon vodstva, domaći su prepustili inicijativu Zagrepčanima, ali gosti nisu ozbiljno zaprijetili Đakoviću. Štoviše, imali su i Vinkovčani svojih prigoda, no Bajić i Baltić nisu bili precizni. Ipak, s konačnim rezultatom vjerujemo u vinkovačkim redovima su iznimno zadovoljni. Sa sedam bodova na kontu stanje u momčadi je sada mirno poput Bosuta. K.L.

 
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 

CIBALIA  2 (1)

DINAMO II  1 (1)

VINKOVCI -Stadion HNK Cibalije. Gledatelja: 300. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić). Strijelci: 0.1 Janković (7.), 1:1 Jajalo (41.), 2:1 Diyoke (50.- 11 m). Žuti kartoni: Išasegi, Baltić, Džaković, Šarić (Cibalia), Franjić, Kapitanović, Tueto (Dinamo II). Crvenih kartona nije bilo.

CIBALIA: Džaković, Stanić, Oršolić, Karabatić, Išasegi, Baltić, Baraban (od 90. Nikolić), Diyoke, Jajalo (od 74. Šarić), Ciprić (od 74. Galić) i Miljanić (od 68. Bajić).

DINAMO II: Čavlina, Bošković (od 66. Duvnjak), Jelenić, Kim, Parger (od 84. Ravlija), Janković, Franjić, Karrica (od 74. Tuetto),, Julardžija, Svržnjak i Kapitanović.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana