Sport
OTVORENA NOVA SEZONA HT PREMIJER LIGE KOŠARKAŠA

Brokeri ubojiti u napadu, predvodio ih raspucani Amerikanac Dylan Frye
Objavljeno 19. rujna, 2020.

Povratak na premijerligaške parkete nakon stanke od šest mjeseci košarkaši s Drave obilježili su pobjedom. Prva runda nove sezone bila je ujedno i premijera nove momčadi Vrijednosnica Osijek, koja je u vrijeme stanke doživjela velike promjene.

Trener Domagoj Kujundžić sada raspolaže s mladim, neiskusnim kadrom, koji se na otvaranju sezone prikazao u efikasnom izdanju. Prva pobjeda proslavljena je "stotkom" protiv Hermes Analitice, koja ja ranijih sezona znala praviti probleme i kvalitetnijem domaćem kadru. Bilo je sitnijih problema i ovaj put, ali pobjeda nije dolazila u pitanje i prva utakmica Osječana zaslužuje stoga palac gore.

Gosti iz Zagreba dobro su se nosili do pred kraj prve dionice, ali onda je sve konce na parketu preuzeo Amerikanac Dylan Frye, koji je dotada djelovao suzdržano. Imao je jedan neprecizan šut, pa se razgoropadio i do poluvremena više nije znao za promašaj. Pogodio je šest trica, zabio 22 poena, podijelio pet "asista", suigrači su se opustili od uvodnog grča i Vrijednosnice Osijek su na odmoru imale komotnih 52:38. Kada je početkom treće dionice sve otišlo na najvećih +18 (56:38), izgledalo je da je priča završena. No ovo je mlada košarkaška družina, sklona oscilacijama i brzopletim reakcijama, stoga se moralo ipak pričekati da se ova utakmica zaključi. Kada su Krapić i Kordić zaprijetili u 34. minuti (78:73), Kujundžić ja zatražio minutu odmora, nakon koje je bilo jasno da "analitičari" ipak neće ovdje imati prigodu za preokret i iznenađenje.

- Nismo strepjeli za pobjedu, ali suparnik se u zadnjoj četvrtini opasno približio. Moglo je sve biti mirnije i ranije riješeno, ali upozoravao sam da igramo protiv iskusne momčadi, koja ima dobar napadački arsenal. Čim nije bilo obrambene komunikacije, kažnjavali su nas tricama, ali iako smo imali sve pod kontrolom, naša brza igra zadavala im je probleme, pokušali su i oni sniziti postavu, ali imali smo odgovor na sve njihove zamke. Dobra utakmica i zaslužena pobjeda, govorio je nakon prvih 40 minuta nove sezone trener Domagoj Kujundžić.

Iako u trećoj dionici nije zabijao, Frye je na kraju susret okončao s 30 poena, osam asistencija i četiri skoka. Nije bio usamljen, u drugih 20 minuta dobio je podršku Antonija Jordana (19p, 7as), Roberta Kujundžića (17p, 7s, 4as), a pod košem su posao obavili i novajlije Pavao Paić (15 p, 5s) i Đorđe Topolović (11+5).
N. Benčina

VRIJEDNOSNICE OSIJEK – HERMES ANALITICA 101:85 (25:20, 27:18, 20:21, 29:26)


OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Kruljac, Gracin, Šverko.
VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Kurepa, Jordano 19 (6-6), Filipović, Kujundžić 17 (1-3), Frye 30 (5-8), Porobić, Mamić, Vedriš 2, Jelavić, Topolović 11, Lakić 7 (3-4), Paić 15.
HERMES ANALITICA: Brčić 5 (1-2), Mileković 6,  Mravak, Kalpić 6 (1-2), Svoboda 7 (0-1), Rajić 4, Šutalo 4, Marcelić, Krapić 29 (6-8), Kordić 14 (3-4), Perić 10 (4-4).


 

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini