Sport
OTVARANJE NOVE KOŠARKAŠKE SEZONE

Nikad mlađi “brokeri” kreću u borbu za očuvanje statusa
Objavljeno 19. rujna, 2020.
Vrijednosnice Osijek u subotu (17 sati) dočekuju Hermes Analiticu

Trajalo je više od šest mjeseci. Toliko je prošlo od posljednje službene utakmice košarkaša s Drave u HT Premijer ligi, koja kreće u svoje novo izdanje.

Vrijednosnice Osijek i dalje su jedini predstavnik s Istoka u elitnom razredu, gdje neprekidno igraju već 11 sezona. Uoči 12. detaljnije se govorilo o ambicijama i planovima za sezonu 2020./21. Ona će biti specifična po mnogo toga, zahtjevna, ali u klubu vjeruju da će uspješno odgovoriti svim izazovima.

- Puno toga se promijenilo od ožujka, kada smo posljednji put igrali za premijerligaške bodove. Pandemija je puno toga poremetila, naravno, to se najviše odrazilo na financije i proračun za predstojeći ciklus, koji je znatno umanjen. Sukladno situaciji slagali smo i momčad za sezonu, doveli smo mlade i nepoznate igrače, koji su, pak, prepoznali mogućnost da u našoj sredini ostvare daljnji napredak. Nismo pred njih i stručni stožer stavili nikakav poseban imperativ, jedino je važno osigurati ostanak i kontinuirani boravak u HT Premijer ligi, kaže sportski direktor Renato Martinko, koji je dodatno naglasio još jednu činjenicu:

- Prosjek momčad je ispod 20 godina (19,7), dosad se nismo spuštali ispod te granice, a ne znam jesu li i ostali klubovi u sezonu ušli ikada s tako mladim i neiskusnim kadrom - smatra Martinko.

Novi kadar znači i puno posla za trenera Domagoja Kujundžića. Iz prošle sezone ostala su petorica igrača, od kojih su samo trojica imala zavidnu minutažu. Puno je novih lica, stoga se sa zanimanjem očekuje prvo izdanje "brokera" nakon duge stanke.

- Puno je promjena, ali znali smo što nas čeka. Dobro je da smo se ekipirali prije prozivke, a hendikep je što nismo uspjeli odigrati željeni broj prijateljskih utakmica. Ipak, i tih sedam je dobra brojka s obzirom na epidemiološke uvjete koji su puno toga diktirali. Roster je mlad, ali i potentan, naravno, i sklon oscilacijama, što su i pokazale utakmice. Prvenstvo je dugo, ima dosta utakmica i vremena za uigravanje i podizanje forme, samo da ostanemo zdravi - kaže trener Kujundžić.

Njegov pak prezimenjak i kapetan momčad, Robert, s nestrpljenjem iščekuje subotnje podbacivanje u Maloj dvorani Gradski vrt na premijeri protiv zagrebačke Hermes Analitice.

- Dobro smo radili i mislim da smo "kliknuli" kao momčad, što je važno jer je puno novih lica u svlačionici. No svi su imali brzu prilagodbu, stoga s nestrpljenjem iščekujemo dvoboj s "analitičarima". Dugo nismo igrali za bodove, a vjerujem da ćemo prva dva staviti već ove subote na konto. Neće biti lako, nije bilo nikad ni prije protiv Hermesa, koji je čak i jači nego što je to bio prošle sezone. Stoga oprez, ali i otimizam na otvaranju sezone - kaže Robert Kujundžić, koji će u 17 sati predvoditi momčad Vrijednosnice Osijek na parketu nakon više od šest mjeseci stanke. Uz njega, kadar "brokera" još čine: Leon Kurepa, Antonio Jordano, Franco Filipović, Dylan Frye, Fiip Sekulić, Luka Šprehar, Vito Porobić, Mihael Mamić, Martin Vedriš, Ivan Jelavić, Đorđe Topolović, Arijan Lakić i Pavao Paić.

Nino Benčina
NA TRIBINE UZ EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Osim samih igrača, akcije su se zaželjeli i ljubitelji košarke u gradu na Dravi. Dobra vijest je da će oni moći na tribine već na premijeri, iako je donedavno prevladavala opcija o igranju utakmica bez gledatelja. U Vrijednosnicama Osijek nisu krili da žele igrati pred svojim navijačima, koji će pak u Malu dvoranu Gradski vrt ipak ulaziti drukčije nego što je to dosad bio slučaj.

- Uz suglasnost Hrvatskog košarkaškog saveza i Županijskog stožera civilne zaštite, provodit ćemo zadane epidemiološke mjere za sve službene osobe i gledatelje. Otvoren će biti samo južni ulaz u Malu dvoranu Gradski vrt u kojoj ćemo limitirati broj gledatelja na 25 % kapaciteta dvorane. Na ulazu će se svakome mjeriti temperatura i upisivati osobni podatci, preporučuje se svima nošenje maski, držanje fizičke distance i korištenje dezinficijensa koje ćemo osigurati u dovoljnim količinama. Svjesni smo važnosti igranja pred gledateljima, stoga ih pozivamo na premijeru - kaže sportski direktor Renato Martinko.

Recimo da je cijena ulaznica ostala ista, 15 kuna.
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike