Osijek
KUĆICA ZA TESTIRANJE U KREŽMINOJ

HZJZ: Uskoro i testiranje iz auta
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije prihvatio je zahtjev Zavoda za javno zdravstvo te tu ustanovu opskrbio montažnom kućicom, smještenom na parkirališni prostor ispred zgrade ZZJZ-a, u Krežminoj ulici. Kako napominje ravnatelj te ustanove Zlatko Pandžić, zbog dolaska hladnijeg vremena ZZJZ je zatražio kućicu za testiranje na COVID u nadolazećim zimskim mjesecima.

- U montažni će se objekt ovih dana uvesti instalacije struje, interneta i grijanja, a zamisao je da omogućimo građanima testiranje u grijanom objektu, izdvojenom iz zgrade ZZJZ-a. Time ćemo, kao prvo, spriječiti gužve ispred same zgrade, ali i miješanje pacijenta koji donose uzorke zbog sumnji na neke druge bolesti i pacijenata koji čekaju testiranje na COVID. Također ćemo omogućiti drive in testiranje. To znači da će se kućici s jedne strane moći prići automobilom i naš će djelatnik izlaziti i testirati vas a da vi ne izlazite iz svog vozila, dok će se s druge strane testirati osobe koje dođu pješice. O početku rada COVID ambulante u toj kućici još ćemo izvijestiti javnost, ali vjerujemo kako će to biti u listopadu - najavio je ravnatelj Pandžić.

Recimo kako se sada uzorkovanje obavlja na označenom punktu zgrade Zavoda za javno zdravstvo, Franje Krežme 1, svakim radnim danom od 8 do 10 sati, a za testiranje je potrebno najaviti se na brojeve telefona 031/225 771 i 031/225 761.
N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike