Regija
MAGADENOVAC REALIZIRAO 1,4 MILIJUNA KUNA INVESTICIJA

Na čekanju još 2,1 milijun kuna
Objavljeno 18. rujna, 2020.
MAGADENOVAC - Značajan investicijski ciklus, koji je Općina Magadenovac planirala početkom ove godine, koronakriza je zaustavila i prolongirala. No, određena planirana ulaganja ipak su realizirana u prvom polugodištu, a započete investicije Općina planira završiti do kraja godine.

Ulaganja u prvih šest mjeseci iznosila su oko 1,4 milijuna kuna. Najznačajnija investicija odnosi se na rekonstrukciju i dogradnju društvenog doma u Magadenovcu u koju je uloženo 710.196 kuna, od planiranih 1,9 milijuna u ovoj proračunskoj godini. Općina Magadenovac do sada je koristila mogućnost povlačenja financijskih potpora za lokalne projekte te se nada da će i za rekonstrukciju društvenog doma u Magadenovcu stići potpora Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.

U održavanje i razvoj komunalne infrastruktrure investirano je 310.246 kuna. Ulagalo se i u društvenu infrastrukturu te je u Lacićima za uređenje vatrogasnog doma uloženo 94.456 kuna, što je 90 posto planirane ulagačke aktivnosti. Od planiranih 100.000 kuna za uređenje prostorija u mjesnom domu u Šljivoševcima izdvojene su 68.633 kune. Kapitalna ulaganja u sakralne objekte iznosila su 30.000 kuna.

Sagrađeno je spremište za opremu i vozila u vrijednosti od 49.450 kuna. Za gradnju samoodržive dekorativne rasvjete izdvojeno je 65.000 kuna, a za održavanje javne rasvjete 39.169 kuna. Nabavljeni su namještaj i oprema u vrijednosti od 22.595 kuna.

- Ovo je specifična godina za ulaganja, a posebno za započete investicije, tako da svaki novi realizirani projekt u općini ima posebnu vrijednost. Zbog izvanrednih okolnosti morali smo privremeno odgoditi određene investicije, ali nismo odustali. Koronakriza u prvi je plan stavila očuvanje likvidnosti, a veće investicije ostavila za neka bolja vremena - kaže Stjepan Živković, načelnik Općine Magadenovac.

Na čekanje do daljnjeg stavljene su investicije u vrijednosti od 2,1 milijun kuna, a među većima su rekonstrukcija nerazvrstane ceste u Kućancima, dogradnja svlačionice u Beničancima, nabava parkovnih klupa, ali i ulaganja u projektiranje. S.F.
Dječja igrališta, parkiralište, rasvjeta
Ipak, do kraja godine krenut će određene investicije. U Općini Magadenovac predstoji potpisivanje ugovora za gradnju parkirališta ispred groblja u Beničancima, a načelnik Stjepan Živković nada se kako će tvrtka Gravia radove završiti do blagdana Svih svetih. Potpisan je ugovor za rekonstrukciju nogostupa u Lacićima i radovi bi trebali uskoro početi. Općina je do kraja godine odlučila urediti dječja igrališta u Magadenovcu, Malinovcu i Beničancima, a krenut će adaptacija mrtvačnice u Lacićima te rekonstrukcija javne rasvjete u Kućancima.
Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike