Crna kronika
JURNJAVA GA KOŠTALA NA A3

Jurio iznad 200 km/h, zabio se u poluprikolicu
Objavljeno 19. rujna, 2020.
Mladić iz Srbije vozio je automobil švicarskih oznaka, a u nesreći je zadobio teške ozljede
NOVA GRADIŠKA - Tri osobe ozlijeđene su u tri prometne nesreće koje su se dogodile u četvrtak kod Nove Gradiške, u Slavonskom Brodu i u Požegi. Nesreća na južnom kolničkom traku autoceste A3 kod Nove Gradiške u smjeru Slavonskog Broda dogodila se u 20.55. Policajci su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo jer je 28-godišnji državljanin Srbije, upravljajući automobilom švicarskih registracija, krećući se nepropisnom brzinom većom od 200 kilometara na sat, udario u stražnji dio poluprikolice kamiona bosanskohercegovačkih registracija. Na toj dionici autoceste brzina je prometnim znakom ograničena na 130 kilometara na sat.
- Nakon udara u stražnji dio poluprikolice, 28-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem automobila i sletio na travu. Vozilo je udarilo u smjerokazni stupić i zaštitnu ogradu. Od siline udara odlomio se dio poluprikolice i pao na kolnik autoceste. Potom je na otpali dio automobilom naletjela 20-godišnja vozačica. U toj prometnoj nesreći 28-godišnjak je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Protiv njega policija podnosi prekršajni nalog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.


Istoga dana na kružnom toku kod crkve Gospe od Brze pomoći u Slavonskom Brodu dogodila se prometna nesreća u kojoj je alkoholizirani biciklist teško ozlijeđen. Prometna nesreća dogodila se kada je 49-godišnji biciklist ušao u kružni tok ne propustivši automobil zagrebačkih registracija s prednošću prolaska kojim je upravljao 23-godišnjak. Pritom je došlo do udara bicikla u automobil i pada 49-godišnjeg biciklista na kolnik. Alkotestom je u organizmu 49-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,84 promila. U toj prometnoj nesreći biciklist je teško ozlijeđen, te mu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, a nakon toga pušten je kući.

U Požegi se u četvrtak oko 10.25 28-godišnji vozač Opelom uključivao u promet s kolnog ulaza na kolnik Ulice hrvatskih branitelja. Pri tome je autom udario 76-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik obilježenim pješačkim prijelazom. Žena je pala na kolnik te se lakše ozlijedila. Nakon nesreće pješakinja je vozilom Hitne pomoći prevezena u požešku bolnicu, a policija će 28-godišnjem vozaču izdati prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet.
Sandra Lacić
VOZAČ AUTA KRITIČNO NAKON SLIJETANJA
U četvrtak navečer u mjestu Ilova nedaleko od Kutine dogodila se prometna nesreća u kojoj je 67-godišnji vozač sletio s ceste i zadobio teške ozljede opasne za život. Policijska uprava sisačko-moslavačka izvijestila je da je do nesreće došlo kada je 67-godišnjak s područja Kutine vozeći automobil kutinske registracije iz još neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad upravljačem nakon čega je vozilom sletio izvan kolnika. Pritom je najprije automobilom udario u betonski most, preko kojeg je prešao, a zatim je sletio u odvodni kanal. Zbog zadobivenih ozljeda 67-godišnjak je prevezen u sisačku Opću bolnicu, gdje su mu ustanovljene teške ozljede opasne za život.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike