Crna kronika
DARĐANIN MORAO NA TRIJEŽNJENJE

Vozio bicikl s 2,3 promila alkohola
Objavljeno 19. rujna, 2020.
DARDA - Nastavlja se svakodnevno zaustavljanje pijanih sudionika u prometu u Slavoniji i Baranji. Pedesetdvogodišnji biciklist iz Darde zaustavljen je u četvrtak u svom mjestu u 19.25, a u krvi je imao 2,30 promila alkohola. Biciklist je odveden u policijsku postaju gdje se tijekom noći trijeznio. Istoga dana na cestama Osječko-baranjske županije ukupno su zaustavljena tri pijana vozača, uz navedenog biciklista još dva vozača automobila.

Zbog sve većeg broja pijanih vozača na cestama policija je najavila nove akcije u prometu. "Praćenjem događaja i represivnih postupanja policijskih službenika u prometu na cestama, evidentan je trend povećanja upravljanja vozilima s prisutnošću alkohola u organizmu. Tijekom vikenda od 28. do 30. kolovoza zatečeno je 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Vikend nakon toga, od 4. do 6. rujna, zatečeno ih je 17, a prošlog vikenda, od 11. do 13. rujna, čak 24 vozača zatečena su s prisutnošću alkohola u organizmu i tri vozača su odbila ispitivanje. Svi su ti vozači isključeni iz prometa odnosno spriječeni u daljnjoj namjeri upravljanja vozilima, a nekolicina ih je smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva radi zaštite života i imovine građana. Unatoč zaprijećenim većim novčanim kaznama i posljedicama prekršajnih odluka, pojedinci se i nadalje odlučuju na upravljanje vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića, lijekova i opojnih droga, a naročito u dane vikenda", doznajemo od Martine Halas policijske službenice za odnose s javnošću iz PU vukovarsko-srijemske.

Kako bi tijekom predstojećeg vikenda stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljnije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska provodit će pojačan nadzor sudionika u cestovnom prometu usmjeren baš na pijane vozače i vozače s prisutnošću droga i lijekova u organizmu. Ista akcija provodit će se na području cijele Hrvatske i bit će usmjerena, osim na navedene vozače, i na one koji voze prebrzo, ne koriste sigurnosne pojasove i koriste nepropisno mobitel tijekom vožnje. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike