Sport
IZJAVE NAKON UTAKMICE U GRADSKOM VRTU

Bjelica: Od Osijeka želimo igru iz drugog poluvremena, ali tijekom svih 90 minuta
Objavljeno 18. rujna, 2020.

Vezani članci

2. PRETKOLO EUROPSKE LIGE

Osječani se kasno probudili i završili svoj put u Europi

Trener Basela Ciriao Sforza bio je razumljivo zadovoljan uspješnim gostovanjem u Osijeku, iako je istaknuo kako nije zadovoljan načinom kako je njegova momčad odigrala drugo poluvrijeme u kojem je Osijek dominirao.
- Prvo smo poluvrijeme odlično odigrali, u drugom smo pali i nisam zadovoljan s prikazanom igrom. Već sam i prije rekao da je Osijek jaka, trkački moćna momčad, ali smo na kraju zasluženo pobijedili.
Na pitanje je li očekivao takav pad svoje  momčadi u nastavku utakmice trener Basela je odgovorio:
- Tek smo na početku, novi je trener, nova metoda treniraja, a igrači nisu imali gotovo nimalo odmora. Prije 17 dana igrali smo finale kupa, nakon čega su imali samo tri-četiri slobodna dana. A neki su, kao Cabral u treningu tek tri dana, rekao je Sforza koji je pojasnio i situaciju s kraja utakmice kada je bio u kraćoj raspravi s Nenadom Bjelicom.
- Samo sam htio smiriti situaciju, nisam imao nikakvih problema s njim.
Kako mu se svidio Osijek, je li mu netko od domaćih igrača zapeo za oko?
- Ne bih nikoga izdvajao. Osijek je vrlo zanimljiva momčad, tehnički dobra, fizički moćna, što su pokazali i kod 0:2 kada su svejedno dali gas.
Afimico Pululu bio je među najopasnijim Baselovim igračima, što je bio razlog izmjene?
- On je veliki talent, ali tek je prva utakmica. Imamo široku klupu, punu talenata, a ocjena je bila da je  malo pao pa smo ga zamijenili s drugim talentiranim igračem. Želim Osijeku dobru sezonu i sve najbolje, poručio je Sforza na oproštaju od Gradskog vrta.
Nakon njega pred novinare je izašao Nenad Bjelica, koji je čestitao Švicarcima, ali i izrazio žal što njegovi igrači nisu svih 90 minuta odradili kao drugo poluvrijeme.
- Čestitam Baselu na prolasku u sljedeće kolo, a i svojoj momčadi na drugom poluvremenu, velikoj borbi u kojoj nije prestala vjerovati da je preokret moguć. Nažalost nismo uspjeli izjednačiti, što smo po prikazanom u drugom poluvremenu zaslužili. Ali, nogomet se igra za golove, Basel je iz svoje dvije-tri prilike zabio dva gola, a mi smo iz pet-šest samo jedan.  Prvo smo poluvrijeme bili jako nervozni, u grču, možda s prevelikim respektom. Nismo imali ni prvu ni drugu loptu, nismo bili sigurni prema naprijed, a dobili smo i dva dosta naivna gola. Ali to je nogomet, treba učiti, poboljšati se i pokušati svih 90 minuta igrati kao što smo igrali drugo poluvrijeme. Sad se okrećemo domaćim natjecanjima, rekao je u uvodu Bjelica koji je tijekom prvog poluvremena bio primjetno nezadovoljan agresivnošću svojih igrača.
- Agresivnost je u drugom poluvremenu bila puno bolja. Nogomet se igra u glavama, a one su u prvom dijelu bile s puno respekta, kao da smo se bojali prići i napasti. A oni imaju dobre nogometaše koji se, kad imaju prostora, razmašu i iskoriste to. Htjeli smo biti agresivniji, ali to je nedostajalo u prvom dijelu. No, vidjelo se da je momčad fizički spremna, inače ne bi izdržala ovakav ritam u drugom poluvremenu. I to protiv Basela, četvrtfinaliste Europske lige. Negdje smo očito pogriješili u pripremi utakmice, kada smo ušli tako ispumpani u susret. To su mentalne blokade. Međutim, mislim da je sve što smo pokazali bilo barem za neriješeno. Ali tako je kako je, moramo to prihvatiti.
Nevjerojatna je bila transformacija bijelo-plavih u drugih 45 minuta. Što im je Bjelica poručio tijekom odmora?
- Ovo što sam već naveo, da budemo agresivniji, da  idemo na prvu i drugu loptu. Da je Basel sjajna momčad, ali da se barem idemo „potući“ s njima, da pokušamo ići tijelom na tijelo.  I to je u drugom poluvremenu daleko bolje izgledalo, da smo ranije zabili možda bi i izjednačili. Imali smo jako puno izglednih situacija, ali nažalost nismo uspjeli. Na drugom poluvremenu možemo graditi puno toga. Kako je momčad igrala i borila se drugo poluvrijeme, nije odustajala,  to je ono što želimo od Osijeka, ali svih 90 minuta. Naravno, pita se nešto i protivnika, koji je bio vrlo kvalitetan. Igrali smo s Baselom ravnopravno, i samo je nedostajalo malo sreće do pozitivnog rezultata ,poručio je trener Osijeka nakon oproštaja od Europe. G. Roguljić

Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike