Regija
DAN HRVATSKIH BRANITELJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Vijenci i svijeće za poginule
Objavljeno 17. rujna, 2020.

POŽEGA - Na današnji dan kada je 1991. godine požeška kasarna postala hrvatska vojarna, stekli su se uvjeti za osnivanje123. brigade Hrvatske vojske. Taj povijesni dan je prije šest godina proglašen Danom hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije. Zbog epidemiološke situacije 29. obljetnica je obilježen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz spomenik poginulim braniteljima na Trgu 123. brigade.

Svečanosti su nazočili predstavnici udruga branitelja predvođeni Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata na čelu s predsjednikom Tomom Vrhovcem, izaslanstvo Požeško – slavonske županije na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem, Grada Požege s gradonačelnikom i saborskim zastupnikom Darkom Puljašićem, čelnici općina Kaptol, Velika i Jakšić, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić te izaslanstvo vojske i policije.
Tim povodom Alojz Tomašević, župan i umirovljeni general HV-a uputio je čestitku u kojoj između ostalog stoji: „Nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu i doprinos koju su dali naši branitelji u stvaranju Domovine i zbog toga, na 17. rujan, obilježavamo Dan hrvatskih branitelja Požeško – slavonske županije. Tijekom Domovinskog rata borili smo se, rame uz rame, za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, a sada se zajedno nastavimo boriti za bolju budućnost naše djece.“B.S.T.

Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike