Regija
SKUPŠTINA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Za dvoranu 7 milijuna kuna
Objavljeno 17. rujna, 2020.
VINKOVCI

Na sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije održanoj u četvrtak, vijećnici su, između ostalog, raspravljali o županijskom proračunu za 2020. godinu te o sufinanciranju gradnje školske sportske dvorane u Babinoj Gredi. Županijska skupština većinom glasova prihvatila je prijedlog odluke o sufinanciranju gradnje i opremanja sportske dvorane Osnovne škole ‘‘Mijat Stojanović" Babina Greda.

- Jama je zapunjena, a projektna dokumentacija za dvodijelnu dvoranu s proširenim borilištem gotova. Ukupan iznos potreban za gradnju i opremanja dvorane je 30 milijuna kuna, od čega bi sufinanciranje Vukovarsko-srijemske županije bilo 7 milijuna kuna za 2021. i 2022. godinu, odnosno po 3,5 milijuna kuna za svaku godinu. Prema tripartitnom sporazumu, koji bi trebalo potpisati s Općinom Babina Greda i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, sufinanciranje Općine bilo bi 3 milijuna kuna, a ostatak iznosa osiguralo bi Ministarstvo - kazala je Jadranka Mustapić Karlić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje VSŽ-a.

Obrazlažući prvi rebalans proračuna, pročelnica za financije Sandra Adžaga istaknula je kako je u proračunu sada milijardu i 70 milijuna kuna prihoda, milijardu i 104 milijuna kuna rashoda te višak prihoda u iznosu od 34 milijuna kuna. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike