Mozaik
BROJNE AMERIČKE ZVIJEZDE U KAMPANJI #STOPHATEFORPROFIT

Bojkot Facebooka i Instagrama zbog govora mržnje
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Brojne američke zvijezde najavile su da će "zamrznuti" svoje aktivnosti na društvenim mrežama nastojeći tako upozoriti na negativne posljedice "širenja mržnje i dezinformacija." "Netočne informacije koje se dijele na društvenim mrežama ozbiljno utječu na predstojeće izbore i potkapaju našu demokraciju te imaju ozbiljan utjecaj na društvo", stoji u priopćenju Kim Kardashian, koja se priključila pokretu u sklopu kampanje #StopHateforProfit, a pokrenuli su je borci za ljudska prava u Americi. "Ne mogu stajati po strani i šutjeti dok razne platforme dopuštaju da se i dalje na njima šire govor mržnje i dezinformacije", napisala je zvijezda reality showa. Sa 188 milijuna sljedbenika na Instagramu, Kardashian ima jedan od 10 najpraćenijih računa na svijetu te ga je u srijedu odlučila "zamrznuti" na 24 sata.


Uz nju su se za bojkot aktivnosti na društvenim mrežama odlučili Leonardo DiCaprio, Sacha Baron Cohen, Kerry Washington, Jennifer Lawrence i Katy Perry. Glumac Ashton Kutcher, koji na društvenim mrežama ima više milijuna pratitelja i pridružio se bojkotu, poručio je: "Ove platforme nisu stvorene da bi širile mržnju i nasilje." Organizatori kampanje #StopHateforProfit, koja je pokrenuta u lipnju, optužuju Facebook i Instagram da ne čine dovoljno da bi spriječili govor mržnje i širenje lažnih informacija. Grupa je posebno usredotočena na Facebook, u čijem su vlasništvu Instagram i Whatsapp, a prošle je godine tvrtka ostvarila profit od gotovo 70 milijardi dolara.
"Sve su nam bliže izbori, koji bi mogli biti jedni od najvažnijih u američkoj povijesti", stoji u priopćenju grupe te se dodaje da su "kozmetičke izmjene što ih je napravio Facebook opasno udaljene od onoga što je potrebno učiniti da bi se zaštitila demokracija." H
Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

Najčitanije iz rubrike