Sport
DRUGA HNL: BSK UVJERLJIV PROTIV SOLINA

Domaći uzeli sva tri boda na otvaranju bjelobrdske sezone
Objavljeno 16. rujna, 2020.

Nakon šest mjeseci nogomet se vratio u Bijelo Brdo. Na obnovljeno zdanje koje su premijerno posjetili Solinjani i zasluženo kući otišli - praznih ruku. Tako su štićenici trenera Tomislava Steinbrücknera na domaćoj premijeri upisali drugu sezonsku pobjedu, nakon što su jednu izvojevali u prethodna četiri gostovanja.

Nogometaši BSK-a gotovo da su i ovaj puta bili u gostima, jer su prvi put zaigrali na terenu s umjetnom travom gdje ih je bodrio malen broj službenih lica. Oni su zadovoljni otišli viđenim, budući da se domaćin autoritativno postavio ne ostavljajući Solinjanima pravu prigodu za uzeti nešto. U uvodnim minutama, međutim, gosti su bili u posjedu lopte, ali je u sedmoj prva opasna situacija bila pred njihovim vratima. Na 17 metara loptu je prihvatio Dabro i desnom šutirao pokraj desnog donjeg kuta. Isti je domaći napadač zaprijetio i tri minute kasnije slijeva pucajući u vratara Bendera. Minutu potom Dabro je imao stopostotnu prigodu kada je izbio ispred solinskog vratara koji je uspio sačuvati mrežu. Pitanje je da li bi mu to uspjelo u 27. minuti kada je Čikvar bio neodlučan što učiniti, pa je na kraju ta prigoda propala. U 38. minuti Bjelobrđanima ju je kreirao ponajbolji gostujući igrač Sesar vraćajući loptu prema svojim vratima, gdje ju je prihvatio Dabro i sa 16 metara naciljao desni donji kut - 1:0. Dabro je prijetio i minutu kasnije probivši lijevu stranu pretrčavši više od polovinu igrališta, ali zatim šutiravši preko vrata kada je ušao u 16-erac gostiju. Neposredno uoči odmora glavama su se sudarili Aleksić i Vulkić, pri čemu je domaći igrač razbio arkadu zbog čega je ostao u svlačionici, a solinski je veznjak nastavio igrati s povezom na glavi pokrivenim vaterpolskom kapicom.

Solinjani su u nastavku pokušavali popraviti štetu potisnuvši domaće na njihovu polovinu terena, ali je u 15. minuti toga dijela igre pobjednik definitivno bio odlučen. Na lijevoj je strani u teren, nakon ukazane liječničke pomoći, ušao Dalić kojeg je uočio Čikvar, i pravovremeno uposlio tako da stoperu BSK-a nije bilo teško svladati Bendera kada je ostao sam ispred njega - 2:0. Solinski je vratar i osam minuta kasnije išao po loptu u mrežu kamo ju je iz blizine spremio Dabro, ali je sve prethodno maestralno načinio Bjelokošćanin Gbane prošavši nekoliko "plavih" i zatim asistiravši svome napadaču i prvom ligaškom strijelcu - 3:0. U završnici su i gosti došli do daha te preko Laušića smanjili rezultat nakon što je iz desnog kuta ubacio Sesar, a pred vratima solinska pričuva najviše skočila i glavom pogodila lijevi kut - 3:1. Nije to morao biti i konačni rezultat, budući da je u posljednjim sekundama susreta Gvozdenović izbio ispred Bendera koji je obranio udarac domaćeg igrača.
Dražen Lekšan

BSK*3 (1)

SOLIN*1 (0)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme sunčano. Teren s umjetnom travom. Bez gledatelja: Sudac: Marko Cestarić (Sisak) 7. Strijelci: 1:0 Dabro (38), 2:0 Dalić (60), 3:0 Dabro (68), 3:1 Laušić (80). Žuti kartoni: Raguž (BSK), Tomić i Stanić (Solin). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Ilinčić 7, Raguž 6,5, Dalić 7 (od 62. Mitrović 6), Majtanić 6,5, Aleksić 6 (od 46. L. Mihaljević 6,5), Gbane 7,5, Mišić 7, Čikvar 7 (od 90. Župan -), I. Mihaljević 6(od 55. Horvat 6,5), Alvarez 5,5 (od 46. Gvozdenović 6), Dabro 8.

SOLIN: Bender 6, Relota 6, Taraš 6, Tomić 6,5, Puljić 6, Vulkić 6 (od 70. Pekić 5,5), Sesar 6,5, Matova 6,5 (od 63. Stanić 5,5), Kušeta 5,5 (od 70. Laušić 6,5), Veljača 6 (od 63. Šošić 5,5), Šimunac 6 (od 55. Durdov 6).

IGRAČ UTAKMICE: MARKO DABRO (BSK)

REZULTATI 5. KOLA
BSK (Bijelo Brdo) - Solin 3:1, Inter Zaprešić - Orijent 1919 (Rijeka) 1:2, Međimurje (Čakovec) - Hrvatski dragovoljac (Zagreb) 1:1, Opatija - Cibalia (Vinkovci) 0:1, Kustošija (Zagreb) - Dubrava Tim kabel (Zagreb) 0:0, Dinamo II (Zagreb) - Rudeš (Zagreb) 3:0, Dugopolje - Osijek II 0:1 i Junak (Sinj) - Croatia (Zmijavci) 0:0. Susret Hajduk II (Split) - Sesvete je odgođen.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana