Osijek
USPJEH MILENOG I SVILENOG

Zacrtanih 400 km prešli sat vremena prije roka
Objavljeno 16. rujna, 2020.
Imali su Toman i Lenard tijekom 23 sata bicikliranja kroz Hrvatsku podršku i od Ivice Kostlića te Dubravka Šimenca

Sat vremena prije predviđenoga, Igor Toman i Ivica Lenard otpedalirali su zacrtanu dionicu dugačku 400 kilometara, završivši u 23 sata u Josipdolu. Spavanja za njih dvojicu nije bilo, osim povremenih kraćih stanki za okrjepu. U uspjeh Milenog i Svilenog nije sumnjala ekipa iz "Lege za superjunake", u sastavu Davor Brmež, Mirko Vukotić, Robert Opačak i Darko Zec, koja ih je cijelo vrijeme pratila u kombiju, a kraće vrijeme i na biciklu.


Zahtjevna dionica odrađena je u sklopu humanitarne kampanje "(Ž)bicom do trice", a koja je startala u utorak, u 18 sati. Imali su Toman i Lenard i povremenu pratnju na svome putu, pa je tako s njima od Osijeka do Donjeg Miholjca biciklirao poznati kamerman Zlatko Romanović, a od Slatine do kraja Virovitičko-podravske županije društvo im je pratio Pavo Tutenov. Ova dva "zeca" dala se dodatni vjetar u leđa Tomanu i Lenardu, pa se prosječna brzina nije spuštala ispod impresivnih 30 km/h. Ako mislite da to nije neki problem, probajte u kontinuitetu tom brzinom voziti samo 20-ak kilometara!

Zeca kapitalca biciklistički je dvojac dobio u Ivanić-Gradu kada im se u vožnji do Zagreba pridružio nitko drugi do Ivica Kostelić te prijatelji Darko Bratelj i Darijo Jurčević. U Zagreb su ušli nešto prije osam sati, i to Slavonskom avenijom koja je u to doba dana prepuna vozila. Put su im do Nacionalne i sveučilišne biblioteke prokrčili policajci na motociklima, a na biciklu im se priključio još jedan osvajač olimpijskih medalja, Dubravko Dudo Šimenc.


Toman i Lenard potom su krenuli put Karlovca gdje je cijelu ekipu ugostila i počastila Udruga Carpe Diem. Kako je većina puta već bila odrađena, u posljednji se trenutak plan promijenio, pa se nije pedaliralo put Delnica, nego prema Josipdolu.

I tako, 23 sata nakon starta u Osijeku, cilj od 400 kilometara dostignut je oko 17 sati u Josipdolu. Odvezeni kilometri bit će donirani za postavljanje koševa u dvorani Doma za odgoj djece i mladeži Osijek. U najavi ove zahtjevne vožnje stajalo je - Doniraj i zabij tricu! Igor Toman i Ivica Lenard ovim hvalevrijednim pothvatom nisu samo zabili tricu, nego su i spektakularno zakucali u koš. Prikupljena je 241 donacija i 19.360 kuna. Stignete i vi još do nedjelje pomoći ovoj akciji uplatom na poseban račun Zaklade Slagalica br: HR7724020061500078713 kod Erste&Steiermerkische Bank, s naznakom „(Ž)bicom do trice“.

Milan Bugarić
OSVJEŽAVAJUĆA KUPKA U HLADNOJ MREŽNICI
Nakon ostvarenog cilja Toman i Lenard, kao i cijela prateća ekipa, uputili su se prema Mrežnici gdje su se, kako kažu, čoporativno bacili u hladnu rijeku kako ne bi smrdjeli na znoj do Osijeka. Poslije kupanja za Milenog i Svilenog nastupio je zasluženi odmor i nekoliko sati sna do Osijeka, s obzirom na to da oka nisu sklopili više od 24 sata. Za njih je bio rezerviran prtljažni prostor kombija. U san su utonuli odmah čim se kombijem krenulo prema Osijeku. Odmora u Lici nije bilo, jer sutra je radni dan za sve članove "Lege za superjunake".
Najčitanije iz rubrike