Osijek
U RUŽINOJ 22 OTVOREN “MASKICA SHOP”

Nemet: U pedesetoj se može ispočetka
Objavljeno 17. rujna, 2020.
Ideju da u samome centru grada otvori prodavaonicu maskica za mobitele i druge slične opreme Osječanka Vlasta Nemet uspjela je provesti u djelo. Naime, jučer je u Ružinoj 22 otvoren “Maskica shop” s velikim izborom maskica, slušalica, punjača, zaštitnih stakala za mobitele, pa i satova i brojnih drugih primamljivih sitnica. Vlasnica nije mogla kriti zadovoljstvo što je svoj naum koji je “brusila” više od godinu dana - realizirala.

- Prije 15 godina radila sam kao trgovkinja i nisam se više željela javljati na oglase za posao jer sam uglavnom slušala o tome da sam prestara za rad, pa i da nisam dovoljno atraktivna. Zacrtala sam si da ću otvoriti svoju prodavaonicu, a ideju da to bude baš oprema za mobitele dobila sam u svojoj obitelji - priča 50-godišnja Vlasta pojašnjavajući da joj je itekako poznato da mladi nerijetko gube slušalice, trebaju punjače raznih vrsta ili pak nove maskice za mobitele za što velikog izbora, kaže ona, u samome centru nema. Stoga se odlučila baš za takvu vrstu artikala koji su potrebni svim generacijama i koji će svakako biti osvježenje na tržištu, a koji su kvalitetni te ujedno cijenom dostupni svakome. Planira i proširenje asortimana na mobitele, pa na električne romobile te naposljetku i na servis mobitela.

Iako ističe da do poticaja za samozapošljavanje nije došla glatko, svakome bi, dodaje, preporučila da se i u 50-im godinama života odvaži otvoriti vlastiti obrt, odnosno djelatnost.

- Treba imati volje i reći samome sebi da ništa nije nemoguće. Evo, ja sam nakon dosta “papirologije” dobila poticaje i uspjela otvoriti prodavaonicu kakvu sam željela. Mislim čak da neću stati samo na tome - otkriva nam pojašnjavajući da joj je u planu ljetnu sezonu provesti u Makarskoj gdje bi u pokretnoj kućici otvorila prodavaonicu s jednakim asortimanom kao i u Ružinoj. Ni jednoga trenutka, naglašava, nije planirala otići iz Osijeka, odnosno iz Hrvatske, jer se i ovdje, kaže, uz volju i upornost sve može postići.
M. Mihelić
Osim maskica, u ponudi su i brojne vrste slušalica, punjača, zaštitnih stakala za mobitele, pa čak i satova
15

godina Vlasta Nemet provela je na Zavodu za zapošljavanje i neuspješno je pokušavala pronaći posao trgovkinje
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike