Osijek
ČITATELJI UPOZORAVAJU

Iza Unikomovih kamiona opet ljepljiv i smrdljiv trag
Objavljeno 16. rujna, 2020.
Višnjevčani, koji su nedavno obilježili crkveni god, što tradicionalno privuče i velik broj gostiju, bili su ljutiti jer, kažu, iz kamiona koji prikupljaju mješoviti komunalni otpad ponovno curi.

- Iza kamiona ostaje ljepljiv i smrdljiv trag, što nije nimalo ugodno, posebice kada očekujete goste. Tako nije bilo prijašnjih mjeseci - požalio nam se Višnjevčanin Stjepan, uime stanara Starčevićeve ulice. Jedna je to od duljih višnjevačkih ulica, a na njezinu je početku i groblje, zbog čega ljudi također dolaze u Višnjevac, pri čemu nailaze i na taj nelijepi prizor. Pitanje je očito, preko naše redakcije, namijenjeno Unikomu.

- Kamioni namijenjeni odvozu otpada nisu hermetički zatvoreni, odnosno vodonepropusni. Tijekom ljetnih mjeseci češće je cijeđenje tekućina iz kamiona koji odvoze mješoviti komunalni otpad zbog veće količine kuhinjskog biootpada, primjerice, rajčice, lubenica i slično, koji dio korisnika ne odvaja i ne odlaže na pravilan način - upozoravaju iz Unikoma.

No, pretpostavljajući takav odgovor, jer ni mi o ovome ne pišemo prvi put, naše je sljedeće pitanje može li se što učiniti da se ti tragovi operu.

- Nakon odvoza mješovitog komunalnog otpada i u skladu s mogućnostima šaljemo mehaničke čistilice koje saniraju mrlje koje navodite - kažu u Unkomu, premda taj odgovor vjerojatno neće zadovoljiti našeg čitatelja jer takvi se strojevi u akciji rijetko viđaju u prigradskom Višnjevcu.

- Svjesni smo situacije koju navodi vaš čitatelj i činimo sve što je u našoj mogućnosti da redovito uklanjamo mrlje, ali naglašavamo kako je u cijelom procesu iznimno važna svijest građana i mijenjanje navika odlaganja kuhinjskog biootpada u mješoviti komunalni otpad, za što je Unikom osigurao učinkovita rješenja podjelom vrećica za odlaganje biootpada i smeđih kanti - pozivaju na kooperativnost iz Unikoma.
D. Kuštro
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike