Mozaik
ĐAKOVAČKI TAMBURAŠI BILJEŽE OBLJETNICU

Sastav Dyaco slavi 30 godina sviranja uz novi album “Skladište broj 7”
Objavljeno 17. rujna, 2020.

Đakovački tamburaši Dyaco, koji su tradiciju nadgradili modernim, novim stilovima i pretvorili je u urbanu tamburašku glazbu, ove godine slave tri desetljeća djelovanja.

Idealan scenarij za obilježavanje glazbenog jubileja upotpunili su, kako su i najavili, novim, sedmim, studijskim albumom, koji je ovog tjedna objavljen u izdanju Hit Recordsa. "Skladište broj 7" zanimljiv je izbor novog izdanja, a dečki iz Dyaca ističu kako su dugo razmišljali o imenu: "Budući da se od izlaska prošlog albuma i pripremanja ovoga dogodilo jako puno stvari, i onih pozitivnih, ali i onih tužnih, album je skladište naših uspomena i djelić naše intime, koju predstavljamo svim slušateljima."

Upravo zbog toga album sadržava dvanaest pjesama, koje diraju u dušu, a neke su već postale omiljeni hitovi, poput "Kad tad", "Garava", "Pukni zoro", "Zagrlimo vjetar" ili aktualne "Otrovnica", kojom su i najavili novi nosač zvuka.


- Uz već izdane singlove, na albumu se nalaze i nove pjesme, tako da vjerujemo kako će naši pratitelji moći uživati u svim skladbama. Pjesme su plod suradnje s brojnim uglednim autorskim imenima, od Miroslava Rusa, Indire Levak, Antonije Šole, Damira Bačića, Gorana Boškovića do Ante Pecotića, a spomenuta "Zagrlimo vjetar" djelo je člana benda, Mislava Živkovića - kažu nam dečki.

Uoči objave albuma "Skladište broj 7" izdali su novu pjesmu "Otrovnica". Za glazbu i tekst "Otrovnice" zaslužni su Ante Gudelj i Ante Majić, a aranžman potpisuju Bojan Šalamon - Shalla i Toni Ćosić, koji su pjesmu protkali elementima modernog svjetskog popa.

- Mi jesmo tamburaši, međutim, već niz godina širimo granice našeg stvaralaštva i budući da smo i osmislili električne tambure, cilj nam je u svakoj prilici modernizirati naš glazbeni izričaj, a takav je slučaj baš i s "Otrovnicom" - ističu dečki iz Dyaca.

Poletni i atraktivni ritam pjesme priča je o ljubavi koja nema sretan završetak, ali je toliko dojmljiva da se takve uzbudljive događaje jednostavno mora opjevati. Otrovnica je žena s dva lica, žena koja uzima tuđe srce, ali nikome ne daje svoje.

- Ovo moderno pop-ruho u koje smo odjenuli našu "Otrovnicu" čini sjajnu uvertiru za album. Unatoč tome što je ova godina potpuno čudna, luda i neočekivana, mi je želimo završiti na najljepši način: izdavanjem našeg sedmog albuma - poručuje ekipa Dyaca. T.K.

Moderno pop-ruho u koje smo odjenuli našu “Otrovnicu” čini sjajnu uvertiru za album, kažu Đakovčani
Možda ste propustili...

CROATIA RECORDS IZDAO NOSAČ ZVUKA OVOGODIŠNJEG IZDANJA

Objavljene pjesme 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike