Novosti
ZAKLJUČANA VRATA

HNS-ov Đanić konferenciju morao održati na ulici
Objavljeno 16. rujna, 2020.
"Nakon ovako loših izbornih rezultata vodstvo je trebalo podnijeti ostavke"

Goran Đanić, član predsjedništva Županijske organizacija HNS-a u Osječko-baranjskoj županiji, održao je danas u Osijeku konferenciju za medije na ulici, jer mu nije bilo dozvoljeno za ovu svrhu poslužiti se stranačkim prostorijama. Želio se naime osvrnuti na recentna događanja unutar strane te o načinu prijedloga kandidata državnih tajnika iz redova HNS-a.

„Kao član stranke, pa i kandidata na Sabor osjećam da sam trebao biti upoznat. Ovako se događa da Predsjedništvo stranke samostalno između sebe bira i odlučuje. Posljednji dokaz tome je prijedlog kandidata za državne tajnike u ministarstvima. Imena koja se spominju dobila su mizeran broj glasova na parlamentarnim izborima, na njih je potrošeno previše stranačkog PR-a i mislim da to nisu imena koja će sutra doprinjeti oporavku i rehabilitaciji stranke, upozorio je Đanić, dodavši kao on sam nema aspiracija na ta mjesta, budući je potpredsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije i u nekoliko uzastopnih mandata načelnik općine Podgorač.

Nezadovoljan je i što se unutar stranke, na svim razinama, nije uopće razgovaralo o rezultatima parlamentarnih izbora, pri čemu je Đanić stava da su sve razine nakon ovako loših izbornih rezultata trebale podnijeti ostavke. Sada pak upozorava da su za devet mjeseci lokalni izbori.

Kada je najavio održavanje konferencije za medije s ovom temom, dobio je odgovor, bez previše obrazloženje, kako mu se stranačke prostorije ne mogu ustupiti. Đanić je podsjetio kako 20 godina član HNS-a, te da je jedan od javnih donatora ove stranke.

Iz ŽO HNS-a su tek kratko ovaj slučaj prokomentirali kako se "službene stranačke prostorije mogu koristiti za konferencije koje su dogovorene sa Županijskom organizacijom, što ovaj put nije bio slučaj" te da "za sva izražavanja nezadovoljstva postoje stranačka tijela".

Inače za četvrtak, 17. rujna, najavljeno je održavanje sjednice predsjedništva županijske organizacije. Iako je novinarima Đanić u srijedu rekao kako je član predsjedništva, iz HNS-a ga se demantirali uz riječi "bio jest u ranijem sazivu, ali ne i u ovom".

D.Kuštro