Dome slatki dome
DIZAJN MODERNOG PROSTORA

Jednostavnost kliznih stijena
Objavljeno 17. rujna, 2020.
Kvalitetan odabir pridonijet će ljepoti prostora za dugi niz godina

Kada pomislimo na moderno opremljen prostor, klizne stijene su svakako njegov sastavni dio. Za razliku od primjene zaokretnih vrata na zidovima i ormarima, klizne stijene su vizualno olakšale prostor. Omogućile su pregrađivanje i povezivanje prostora, što je u suvremenom stanovanju izuzetno važno.

Potreba za fleksibilnošću postaje sve važnija. U domu se spava, odmara, radi, prakticiraju se razni hobiji, a klizne stijene omogućuju zadovoljavanje svih tih potreba. Kada je uz sve to zadovoljena i estetika, rezultat je postignut!

Odabir stijene svakako ovisi o njezinoj poziciji i namjeni, ali je jednostavnost preporuka za svaki izbor. I jednostavnost nudi puno zanimljivih opcija, a naglaske ostavite za sve ostale elemente u prostoru.

Prozračno
Prozračna klizna stijena s integriranim horizontalnim ili vertikalnim letvicama preporuka je za pregrade u dnevnom traktu. Ona može pregrađivati kuhinju, biblioteku ili ulazni hodnik. Prostor iza stijene bit će diskretno vidljiv, ali u drugom planu, pa ga je potrebno uređivati kao vizualnu cjelinu. Ova je pregrada vrlo jednostavna i pravi pokazatelj toga kako jednostavnost može biti izražajna.

Ukupan dojam ćete svakako pojačati osvjetljivanjem stražnje zone, kada će igra pozadinskog svjetla i pregradna stijena stvoriti prekrasan vizualni efekt. Ako ste skloni još većoj prozračnosti, preporučuju se prozirne staklene stijene.

Bojeno staklo
U trendu je bojeno staklo, a ne potpuno prozirno, pa se preporučuju smeđi ili sivi tonovi. S obzirom na izgled i lošiju zvučnu izolaciju, prozirne staklene stijene su idealne za pregrađivanje kuhinja zbog izolacije mirisa ili garderobnih prostora u spavaćim sobama. Za potpunu vizualnu izolaciju preporučuju se stijene od lakiranog stakla ili ispune od iverala, MDF-a i sl.

Kvalitetan odabir kliznih stijena uvelike će pridonijeti ljepoti vašeg prostora za dugi niz godina, stoga birajte jednostavnost!
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

Za svaki stil
Trendovska jednostavnost nalaže korištenje samo jednog materijala ili boje kao bi se postigao neutralan efekt, što sličniji zidu. Ovakav pristup odabiru boja i materijala osobito je poželjan ako ste skloni čestom mijenjanju dekorativnih elemenata u prostoru jer će stijena idealno pristajati svakom stilu.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CVATU U RAZNIM BOJAMA

Jesenske trajnice za šareni vrt sve do proljeća

2

PROSTORA NIKAD DOVOLJNO

Smjestite garderobe u svaku prostoriju

3

ZDRAVO SPAVANJE TEMELJ JE NAŠEG DOBROG ZDRAVLJA

Upoznajte svoje potrebe kada je spavanje u pitanju