Dome slatki dome
DODATCI KOJI OLAKŠAVAJU ŽIVOT

Putujte opušteni s djecom uz pravu autosjedalicu
Objavljeno 17. rujna, 2020.
Mislimo da nema osobe kojoj sigurnost obitelji, odnosno djece, nije na prvom mjestu. Većina vlastitoj djeci žele pružiti najbolje što može, međutim, u velikoj ponudi poznatih i nepoznatih nužno je odabrati model koji će najbolje zadovoljiti naše potrebe, ali i pružiti beskompromisnu sigurnost djeci.


Donosimo osnovne značajke na koje je potrebno obratiti pozornost prilikom odabira prave autosjedalice za dijete, ali i za vas!
Jednostavno

Mnogi roditelji ili oni koji se to tek spremaju biti već pri prvoj pomisli na autosjedalicu misle na kompliciranost uporabe. Naime, brojne autosjedalice nude samo mogućnost učvršćivanja pojasima, što, ruku na srce, i nije baš najzgodnije rješenje. Osim toga, kod nekih autosjedalica čak je i vezanje djeteta prekomplicirano i, kako bi roditelji rekli – "ne radi svaki put kako treba". Kako biste to izbjegli, nužno je kupiti autosjedalicu koja će biti jednostavna za korištenje, ali istovremeno pružiti najveću sigurnost vašem djetetu.


Skandinavski BeSafe, lider u svijetu autosjedalica, ovdje briljira. Imali smo priliku testirati model iZi Go Modular X1 i-Size, koji se kombinira s baznim dijelom namijenjenim liniji iZi Modular i-Size. Jasno, iZi Go Modular X1 i-Size moguće je koristiti i samostalno, bez baznog dijela, no jednom kad smo isprobali spoj autosjedalice i baznog djela – teško nam je zamisliti da je koristimo drukčije.


Ako se pitate ima li vaš automobil ISOfix, dovoljno je provjeriti na stražnjim sjedalima postoji li kakav utor, oznaka ISOfix ili simbol dječje sjedalice. Većina automobila posljednjih 10 - 15 godina posjeduje ISOfix jer taj sustav pričvršćivanja postoji već više od 20 godina. Prednosti povezivanja autosjedalice na ISOfix nije potrebno posebno otkrivati – jedan klik i spremni ste.


Mnogi će roditelji u prvoj godini djetetova života koristiti "jaje" i kao praktičnu "nosiljku" za dijete, posebno jer se autosjedalice poput iZi Go Modulara mogu postaviti i na kolica s pomoću adaptera, a dovoljno velik krović sa SPF 50 zaštitom pružit će djetetu udobnost za kraće šetnje. Klik u auto i klik na kolica - savršeno jednostavno i spremni ste za putovanje ili šetnju.


Modular ISOfix može se koristiti od rođenja do djetetove četvrte godine - to znači da i sljedeću iZi Modular i-Size autosjedalicu možete koristiti s istom bazom. Na bazi ISOfix nalaze se markeri koji mijenjaju boju od crvene u zelenu ako je sve postavljeno kako treba, a čak postoji i zvučno upozorenje ako nešto nije ispravno postavljeno. Uz bazu zaboravite na mukotrpno učvršćivanje, provjere, ali i uznemiravanja djeteta.
Sigurnost bez premca

Jeste li znali da je autosjedalica postavljena u suprotnom smjeru od smjera vožnje čak pet puta sigurnija od one postavljene u smjeru vožnje? Vjerojatno ste primijetili da je "jaje", baš poput autosjedalice iZi Go Modular X1, uvijek okrenuto u suprotnom smjeru. Ako želite prakticirati sigurniji smjer (i kad dijete preraste "jaje"), onda će vam BeSafe ogledalo XL² sa svjetlom dobro doći. Ako ste sami u automobilu, dijete može stvoriti distrakciju i omesti pogled na cestu u vašem nastojanju da vidite je li sve u redu. Ovdje nastupa ogledalo sa svjetlom, koje postavljamo na stražnji središnji naslon te s pomoću središnjeg zrcala na vjetrobranu imamo direktan pogled na dijete. Dodatno svjetlo, koje uključujemo daljinskim upravljačem, samo je plus kada se vozimo noću.


Osim jednostavnosti instalacije i praktičnosti proizvode BeSafe krase i najviši sigurnosni standardi. Kao lider u proizvodnji autosjedalica BeSafe svoje sjedalice, kao i dodatke, pomno testira i razvija. M.Režić
Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

Najčitanije iz rubrike