Novosti
STOŽER:

U Hrvatskoj 280 novozaraženih, šestero umrlih
Objavljeno 16. rujna, 2020.

U Hrvatskoj je zabilježeno 280 novih slučajeva zaraze, a aktivnih slučajeva je 2103, priopćio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite. Među oboljelima 293 pacijenta su na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 20. Preminulo je šest osoba, pa je ukupan broj umrlih 236. U samoizolaciji je 8505 osoba.

Za nove 23 osobe potvrđena je zaraza koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji, među njima i po jednom učeniku osnovne i srednje škole te djelatniku srednje škole, čiji se kontakti obrađuju. Županijski stožer je priopćio kako je, od 320 testiranih, zaraza utvrđena kod osam osoba s područja Osijeka, pet sa šireg područja Đakova, četiri iz Čepina, dvije iz općine Semeljci te po jednoj iz Belog Manastira, Viškovaca, Popovca i Bilja. Trenutno je u osječkom KBC-u hospitalizirano 19 osoba oboljelih od koronavirusa. Na području županije u samoizolaciji je 277 osoba.

U Brodsko-posavskoj županiji utvrđeno je 14 novooboljelih. U toj županiji trenutno je 109 osoba pozitivno na koronavirus, a 13 je hospitaliziranih. U samoizolaciji je 709 osoba, što je 33 osobe više nego dan prije. Zbog jednog pozitivnog učenika u izolaciju je stavljen još jedan razred srednje Medicinske škole u Slavonskom Brodu, a izolacija je određena i za dva nastavnika. U toj školi pozitivna su dva učenika, a u izolaciji je trenutno 46 učenika i dva nastavnika. Za te razrede nastava je organizirana na daljinu po modelu C. Zbog jednog učenika, čiji se nalazi još čekaju, u preventivnu izolaciju stavljen je i jedan razred u srednjoj Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu. H/D.Pav.

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HDZ-A ODBIJA SUČELJAVANJE

“Grbin neće biti premijer, a ni predsjednik Sabora”

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila

Najčitanije iz rubrike