Regija
POTPISAN UGOVOR

Počinje obnova Radničkog doma u Borovom naselju
Objavljeno 16. rujna, 2020.

VUKOVAR

Potpisivanjem ugovora između vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i Ivana Dumančića, predstavnika zajednice ponuditelja Iver iz Čepina i Terra plant iz Zagreba, počinju radovi na obnovi Radničkog doma u vukovarskoj četvrti Borovo naselje. 

- Obnova Radničkog doma u Borovom naselju drugi je kapitalni projekt Intervencijskog plana grada Vukovara. Vrijednost radova je 60,7 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran europskim sredstvima preko Ministarstva regionalnog razvoja do 68% vrijednosti, 17%  sufinancira Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, a ostatak ćemo financirati vlastitim proračunskim sredstvima. I na ovome nam je projektu partner Razvojna agencija Vukovar s kojom imamo izuzeto dobru suradnju. Rekonstrukcijom postojeće zgrade revitalizirat će se gradska četvrt Borovo naselje i proširiti kapaciteti Veleučilišta ''Lavoslav Ružička“ u zgradi spomeničkog značaja. Projekt će imati značajan utjecaj regeneraciju grada Vukovara, omogućit će bolje obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje u novim, modernim i suvremeno opremljenim prostorima, rekao je Penava.
 
Direktor tvrtke Iver d.o.o. Ivan Dumančić zahvalio je na povjerenju i iskazao nadu da će ispuniti sve zahtjeve.   

Prema riječima Slobodana Stojanovića, prodekana vukovarskog Veleučilišta ''Lavoslav Ružička'',  na Veleučilištu trenutno studira oko 900 studenata iz cijele Hrvatske.
- Novi prostori omogućiti će još bolje uvjete studiranja, ali i dalje proširenje kapaciteta kao i nove studijske programe, rekao je Stojanović.

Zgradu Radničkog doma čine prizemlje i tri etaže s ukupno 6960 četvornih metara zatvorenog dijela, koje će se prenamijeniti za potrebe Veleučilišta. U prizemlju će se nalaziti velika konferencijska trodijelna dvorana s knjižnicom, dok će na katovima biti učionice i uredi za profesore. Cjelovito će se urediti i okoliš, parkiralište s novom cestom i nova pješačka površina.

Radovi bi  trebali započeti za desetak dana, a rok za završetak je 20 mjeseci.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ŠAHOVSKOG KLUBA SLAVONAC NAŠICE

4. Memorijalni šahovski turnir

SEDMI PUT IZABRANI “ZLATA VRIJEDNI”

Među najboljima u Hrvatskoj je i OPG Strgar iz Drenovaca

VINKOVCI REALIZIRAJU PROJEKTE NA KOJE SU ČEKALI GODINAMA

U provedbi 15 projekata za 140 milijuna kuna iz EU-a

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VELIK PAD VRIJEDNOSTI U 3. KRUGU

Mljekara BiZ na prodaju za samo 78 tisuća kuna

2

IN MEMORIAM: JOSIP KOMPANOVIĆ, PREDSJEDNIK ZAJEDNICE POVRATNIKA HRVATSKE

Dao je nemjeriv doprinos povratku u Baranju

3

PRENAMJENA ZGRADE

Novi dom za dvije škole, studij, udruge...