Kultura
DODJELA NAGRADA U VUKOVARU

Vladimir Andrić najbolji glumac Festivala glumca
Objavljeno 14. rujna, 2020.
Nagrada “Vanja Drach” ide kazalištu Kerempuh za najbolju predstavu “Ja od jutra nisam stao”

U Gradskom muzeju u Vukovaru dodjelom nagrada završen je ovogodišnji 27. Festival glumca. Na pozornicama u Otoku, Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku odigrano je ukupno 13 predstava. Nagradu "Vanja Drach" dobila je predstava ‘‘Ja od jutra nisam stao" Satiričkog kazališta ‘‘Kerempuh" iz Zagreba.

 

- Predstavu igramo tri godine i punila je dvorane i prije koronavirusa. Tema su zanimljivi muško-ženski odnosi, kada žene preuzimaju sve one današnje stvari koje rade muškarci i obratno. Na kraju dođe žena i da svoju završnu riječ i to je ono što se apsolutno mora podržati - rekla je glumica Ornela Vištica.



Nagradu "Fabijan Šovagović" za najbolju glumicu dobile su: Linda Begonja za ulogu čistačice u predstavi ‘‘Cabaret preko veze", autora i redatelja Ivana Lea Leme u koprodukcijiSatiričkog kazališta Kerempuh i Kazališta Moruzgva iz Zagreba te Ana Marija Veselčić za ulogu u predstavi "Domaši" u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu.

 

Nagradu "Fabijan Šovagović" za najboljeg glumca dobili su: Vladimir Andrić za ulogu Andrije u predstavi Ivane Šojat "Štajga" u režiji Jasmina Novljakovića i produkciji Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci i Goran Grgić za ulogu Waltera u predstavi Donalda Churchilla "Dekorater" u režiji Nine Kleflin i produkciji Kazališta Lectirum iz Zagreba.

Nagradu "Ivo Fici" za najbolje glumačko ostvarenje glumca do 28 godina dobio je Bernard Tomić za ulogu u predstavi/autorskom projektu "Flex" u režiji Ivana Penovića i izvedbi KunstTeatra&UO Punctum iz Zagreba. Nagradu "Nada Subotić" za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dobila je Monika Vuco Carev za ulogu Monike u predstavi Cristine Clemente i Marca Angeleta ‘‘Laponija" u režiji Nenni Delmestre i produkciji hRvatskog narodnog kazališta Split. Nagradu "Nevenka Filipović" za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dobio je Matija Šakoronja za ulogu Zrksa u predstavi Marije Pejnović, Paška Vukasovića i Matije Šakoronje "Huligan" u režiji Paška Vukasovića i produkciji Kazališta Mala scena iz Zagreba.

Dodijeljeno je posebno Priznanje za nadahnutu kolektivnu igru Lovri Ivankoviću, Deniju Sankoviću, Luki Barešiću, Domagoju Nižiću, Matinu Antunoviću i Tomi Medvešeku u predstavi N. V. Gogolja "Kabanica" u režiji Vinka Radovčića i produkciji Drame & Hrvatskog narodnog kazališta Zadar.

Festivalsko vijeće dodijelilo je nagradu "Zvonimir Torjanac" za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca Boži Galiću, županu Vukovarsko-srijemske županije i dugogodišnjem pokrovitelju Festivala glumca, te nagradu "Ivo Gregurević" za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu Joški Ševi akademskom glumcu i redovitom profesoru na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
Mario Kokaj

Možda ste propustili...

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

Najčitanije iz rubrike