Ekonomija
DOBRIM REZULTATIMA NAJVIŠE PRIDONIO PPD

Vukovar među 10 najboljih po dobiti
Objavljeno 14. rujna, 2020.
Poduzetnici iz Zagreba, Poreča i Rijeke ostvarili su najveću konsolidiranu netodobit prošle godine i vodeći su na ljestvici deset gradova s najvećom zaradom, pokazuje analiza Financijske agencije (Fina). Među top 10 gradova prema kriteriju netodobiti još su Sveta Nedelja, Dubrovnik, Velika Gorica, Vukovar, Zadar, Varaždin i Rovinj.


Iz Fine napominju kako su u usporedbi s rang-listom iz 2018. s popisa ispali Split, Karlovac i Našice, a novi su na listi Sveta Nedelja, Zadar i Varaždin. Konsolidirana netodobit poduzetnika u top 10 gradova lani je iznosila 23,5 milijardi kuna, a konsolidirana netodobit svih poduzetnika u Hrvatskoj 31,3 milijarde kuna. Među navedenih top 10 gradova lani je bilo 63.598 poduzetnika, a zapošljavali su 498.387 radnika. Zagrebački poduzetnici, njih 45.608, s 372.776 zaposlenih, ostvarili su najveću netodobit, 18,5 milijardi kuna, što je 59 posto neto dobiti svih poduzetnika u zemlji. Slijede poduzetnici Poreča, koji su ostvarili konsolidiranu netodobit od 706,1 milijun kuna te poduzetnici iz Rijeke s dobiti od 641,8 milijuna kuna. Na četvrtom mjestu liste top 10 gradova prema kriteriju netodobiti su poduzetnici Svete Nedjelje s 621,5 milijuna kuna, a poduzetnici Dubrovnika na petom su mjestu s 597,6 milijuna kuna netodobiti. Na šestom mjestu su poduzetnici Velike Gorice s neto dobiti od 558,7 milijuna kuna, na sedmom Vukovara s 504,5 milijuna kuna, a na osmom zadarski s netodobiti od 497,1 milijun kuna. Z.R. /H
Na začelju gradovi Varaždin i Rovinj
Na začelju liste poduzetnici su Varaždina s 487,6 milijuna kuna netodobit, zauzeli su deveto mjesto, a deseto poduzetnici Rovinja s netodobiti od 362,4 milijuna kuna. Dobrim rezultatima poduzetnika Zagreba najviše su pridonijeli HEP, Pliva i Hrvatski Telekom (HT), Poreča Valamar Riviera, Rijeke Plodine, Svete Nedjelje Maba-Com u stečaju, Dubrovnika Jadranski luksuzni hoteli, Velike Gorice Lidl Hrvatska, u Vukovaru Prvo plinarsko društvo (PPD), u Zadru Tankerska plovidba, u Varaždinu Gumiimpex-GRP i u Rovinju Maistra.
Možda ste propustili...

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

MOGUĆNOST KARIJERE ZA VIŠE OD 500 ZAPOSLENIKA

RÜBSAM Fachkräfte nudi prave mogućnosti karijere diljem Njemačke

Najčitanije iz rubrike