Kultura
ODRŽANA SKUPŠTINA

Izabrani voditelji u Hrvatskom društvu skladatelja
Objavljeno 14. rujna, 2020.
Skupština predstavnika Hrvatskog društva skladatelja izabrala je na sjednici održanoj prošli tjedan predstavnike u tijela Društva. Radi se o redovnoj proceduri kojom se nakon izborne Skupštine i izbora novog predsjednika i dopredsjednika Društva raspisuju natječaji za ostale dužnosti i funkcije.
 
Za glavnog tajnika Društva je izabran Antun Tomislav Šaban koji tu dužnost obnaša od 2001. godine. Za povjerenika Društva za popularnu glazbu i za zamjenika glavnog tajnika izabran je Darko Bakić, a za povjerenicu Društva za umjetničke projekte Marija Saraga.
 
Članovima Komisije za prijem u redovno članstvo imenovani su Miroslav Buljan, Sanja Stojanović Stipanov i dr.sc. Hana Breko Kustura.
 
U Odbor za izdavaštvo imenovani su Jelena Vuković i Ivan Josip Skender.
 
U Autorskopravni odbor izabrani su Ante Pecotić, Husein Hasanefendić, Miroslav Buljan, Tomo Johannes in der Mühlen, Ivan Josip Skender, Frano Đurović i Ivan Huljić.
 
Što se tiče umjetničkih projekata Društva, u novi su mandat izabrani dosadašnji voditelji Sanja Stojanović Stipanov (glavna urednica edicije „Ars Croatica“), Berislav Šipuš (umjetnički voditelj Cantus ansambla) i Tibor Szirovicza (umjetnički voditelj Glazbene tribine). Među voditeljima će biti i novih lica: početkom 2021. godine dužnost direktora Zagrebačkog festivala preuzet će Branimir Mihaljević a od jeseni iste godine umjetničko vodstvo jazz projekata dopast će Lani Janjanin.T.K.
Možda ste propustili...

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike