Sport
ODBOJKAŠKI KUP HRVATSKE

“Mursaši” u lovu na drugi trofej
Objavljeno 12. rujna, 2020.
Osječani će u subotnjem finalu (18) u Zadru pobjedu tražiti protiv zagrebačke Mladosti

Mursa-Osijek došla je u priliku drugi put osvojiti naslov pobjednika Kupa Hrvatske. Odbojkaše s Drave dijeli još mali ali težak korak od trofeja. Zapravo, i najteži mogući.

U završnom obračunu momčad Marija Tepperta s druge strane mreže imat će najtrofejniji hrvatski odbojkaški kolektiv, a zagrebačka Mladost pritom je i branitelj naslova u tom natjecanju, u kojem je 21 put bila bez premca. No tradicija ne opterećuje "mursaše", koji su svjesni da imaju priliku ponovo ispisati zlatne stranice klupske povijesti.

- Prije tjedan dana i polufinalnih utakmica naglasio sam da u ovome trenutku nema favorita za osvajanje Kupa, kao što je to bilo prije. Dvije Mladosti, kaštelanska i zagrebačka, ostale su bez nekolicine igrača, a, s druge strane, mi smo se znatno pojačali ovog ljeta. Da smo kvalitetno obogatili roster, pokazala je i pobjeda u polufinalu protiv Splita, gdje smo dominirali u tri seta i zaslužili odlazak u Zadar - smatra Teppert, koji u Dalmaciju ide s jasnim motivom i željom.

- Naravno, kada igraš u finalu, onda želiš pobjedu i osvajanje trofeja. Ovoga trenutka prednost suparnika je što on svake godine igra utakmice za neki naslov, a mi smo u prilici ponoviti doseg iz 2011., kada je Mursa-Osijek osvojila svoj prvi Kup - kaže trener "mursaša", koji će učiniti sve da taj pokal od prije devet godina dobije i društvo u klupskim vitrinama.

Ako je suditi po izdanju od prije tjedan dana, Bogdanović, Matoković, Stanković, braća Šućur, Nedić, Kraljević, Ivančić i ostali imaju pravo na optimizam. Pokazalu su kvalitetu protiv Splita, ali protiv Mladost trebat će biti još bolji. Odbojkaši s Drave to znaju i spremni su u 18 sati u dvorani Višnjik, kada počinje finale, ostaviti sve što imaju na parketu. Dva sata prije počinje finale odbojkašica, u kojem se sastaju Kaštela i Mladost (Z).

Nino Benčina
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike