Sport
5. BARANJSKI FERIVI POLUMARATON

Kopački rit ponovno mamac za trkače
Objavljeno 12. rujna, 2020.
Danas (subota) održava se peto izdanje Baranjskog Ferivi polumaratona. Taj sportsko-rekreacijski događaj u Parku prirode Kopački rit u prethodne je četiri godine privukao veliki broj trkača svih dobnih uzrasta, a slično će biti i ove, "pandemijske" godine.

Organizator utrke AK Slavonija-Žito pobrinuo se za provođenje propisanih epidemioloških mjera zbog kojih se svi koji će u subotu biti do dvorca Tikveš, kao sudionici ili gledatelji, pozivaju i na malo strpljenja, ali i na raniji dolazak. Prošle je godine u svim utrkama (polumaraton, utrka građana, štafeta, dječje utrke) nastupilo 590 trkača, a prema najavama ta bi se brojka mogla ponoviti i ove. Naime, do roka za online prijave nastup je najavilo više od 500 natjecatelja, od kojih se najveći broj već po običaju prijavio za najzahtjevniju utrku - polumaraton. Prijaviti se može i na licu mjesta, od 9 sati, dječje utrke jedino se i tako popunjavaju, a s obzirom na to da je najavljeno vrlo lijepo vrijeme, može se očekivati kako neće biti previše odustajanja te da će u prirodi ponovno trčati zavidan broj sudionika. Kotizacija za polumaraton iznosi 60 kn, za utrku građana i štafetu 20 kn (po osobi), dok su dječje utrke besplatne.

U 10.30 sati krenut će glavna utrka, Ferivi polumaraton, a sat vremena kasnije započet će Jana dječje utrke. Cicibanke i cicibai trčat će na 200 m (11.30), mlađe limačice (11.40) i mlađi limači (11.50) na 300, starije limačice i limači (12.00) na 600, mlađe kadetkinje i kadeti (12.10) na 900 m, kao i starije kadetkinje i kadeti (12.20). U 12.30 start je Belje utrke građana (5 km) i štafete "1/x" (3x5 km). Osim utrka za sve koji će lijep rujanski dan iskoristiti za boravak u prirodi organizatori su osigurali i bogat popratni sadržaj (hrana, piće, glazba, program za djecu...).

Prošlogodišnji pobjednici u polumaratonu bili su Matej Ronta i Tunde Szabo, koja je i dvostruka rekorderka kod trkačica. Naime, Mađarica je slavila čak tri puta, a lani je još jednom popravila najbolje vrijeme utrke, koje sada iznosi 1:20:22 sati. Svoj dolazak najavila je i u subotu ako joj sigurnosne mjere njezine zemlje zbog pandemije to dopuste.

Zbog sigurnosti trkača bit će zatvoren promet od 10.25 do 11 te od 12.25 do 13.30 sati, a između toga odvijat će se posebna regulacija. Kao i prijašnjih godina do dvorca Tikveš osiguran je i prijevoz autobusima čiji su polasci u 9 i 10.15 sa stajališta kod Mosta dr. Franje Tuđmana. G. Roguljić
Najčitanije iz rubrike