Crna kronika
ODUZET ALKOHOL I VOZILO ZBOG ŠVERCA

Domaća rakija skupo ju stajala
Objavljeno 11. rujna, 2020.
SLAVONSKI ŠAMAC - Nastavlja se šverc pića i cigareta na graničnim prijelazima Hrvatske sa Srbijom te Bosnom i Hercegovinom. Kako je priopćila Carina, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac carinici su u srijedu spriječili pokušaj krijumčarenja 290 litara domaće rakije koja je bila sakrivena u automobilu stranih registracijskih oznaka. Iz smjera Bosne i Hercegovine na granični se prijelaz u automobilu talijanskih registracija dovezla slovenska državljanka. Carinicima je rekla kako nema ništa prijaviti, no otkrilo se da je lagala kada je automobil detaljno pretražen.

Pokazalo se da se u prtljažniku automobila nalazi 290 litara domaće rakije koja se nalazila u plastičnim bocama. Pokušaj šverca rakije u konačnici je skupo koštao Slovenku. Ako je mislila prodati svih 290 litara rakije po 40 kuna, zaradila bi 11.600 kuna, a ovako si je priskrbila novčanu kaznu u iznosu od 99.000 te 100 kuna na ime troškova prekršajnog postupka. Ukupna kazna penje se iznad 100.000 kuna jer joj je naplaćeno i 6.960 kuna trošarine na alkohol. Rakija joj je, razumljivo, oduzeta, a privremeno joj je, kao osiguranje naplate kazne, oduzet i automobil. Bio je ovo jako skup pokušaj šverca rakije.


Posla su, ali s cigaretama, imali i policajci i carinici na Bajakovu. Oni su u ponedjeljak spriječili dva pokušaja krijumčarenja 49.000 cigareta skrivenih u automobilima francuskih registracija. U Mercedes-Benzu je 27-godišnji Kosovar s boravištem u Francuskoj pokušao unijeti 10.000 cigareta Winston Blue. Skrivene cigarete pronađene su ispod obloge s desne i lijeve strane prtljažnika, u stražnjem sjedalu, prostoru iza rezervnog kotača, u naslonjačima prednjih sjedala, ispod vozačeva sjedala, u prednjem lijevom i desnom blatobranu. Kažnjen je sa 70.000 kuna, a mora platiti i troškove postupka 100 kuna. Obračunan je trošarinski dug u visini od 8290 kuna. Krijumčarene cigarete i Mercedes su mu oduzeti.

Prijavljeni su francuski državljani koji su švercali cigarete također u Mercedesu. Cigarete, njih 39.900, bile su skrivene u prtljažnom prostoru ispod obloge s desne i lijeve strane vozila, u prostoru rezervnog kotača, u prednjem lijevom i desnom blatobranu vozila, u prostoru ispod klupe stražnjeg sjedala i u putnim torbama u prtljažnom prostoru.

Za privremeno oduzete cigarete i osobno vozilo izdane su potvrde o privremenom oduzimanju robe. Obračunan je trošarinski dug od 32.331 kune - doznajemo iz hrvatske Carine. S.Lacić
Slovenka je kažnjena s 99.000 kuna zbog pokušaja šverca rakije na graničnom prijelazu Slavonski Šamac
290   

litara domaće rakije pronađeno je u automobilu talijanskih registracija
Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike