Kultura
ODRŽAN KONCERT OSJEČKE OPERE HNK

Miholjčani uživali u operetama i mjuziklima
Objavljeno 11. rujna, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Povodom Dana grada, u Donjem Miholjcu je gostovalo Hrvatsko narodno kazalište Osijek koncertom ‘’Večer filma i mjuzikla’’ koji je održan u nešto drugačijem stilu. Održan je na ljetnoj pozornici kod dvorca Mailath, a nastupili su solisti, vokalni ansambl i orkestar osječkog HNK-a.


Pod ravnanjem maestra Mladena Tutavca, izvodile su se poznate arije iz filmove, opereta i mjuzikala, a program se sastojao od raznolikog repertoara. Ugodnu ljetnu večer, uz najpoznatija klasična djela, ispunile su glazbene teme iz filmova kao što su Jurski park, Pirati s Kariba i Gladiator, te arije Sun On My Face i Chicago iz mjuzikla Sugar, ali i sopranistička arija On My Own iz broadwayskog mjuzikla Les Miserables.


Djela su interpretirali solisti, Vesna Baljak (sopran), Ivana Medić (sopran) i Robert Adamček (bariton), oboist Dejan Činčura, a u programu je sudjelovao i vokalni ansambl u sastavu Danijela Božičević, Mirjana Peteš i Katrina Toplek. Koncertna večer je otpočela Willimsovim Jurskim parkom (arr. Calvin Custer), za kojom je uslijedila Zimmerova orkestralna suita iz filma Pirati s Kariba (arr. Paul Lavender). Publika nije mogla suzdržati emocije i pljesak koji se prolomio perivojem dvorca Mailath nakon Schönbergove skladbe "On My Own" iz mjuzikla Les Miserables u izvedbi sopranistice Ivane Medić. Publika je mogla čuti i skladbe i Ennia Morricona, J. Steina, te L. Bernsteina.


U ime solista, vokalnog ansambla, orkestra i svoje osobno publici na predivnom ispraćaju s pozornice zahvalio je maestro Mladen Tutavac.


- Donjomiholjačka publika je jedinstvena, a ovako nas je lijepo ispratila i protekle godine i jedva čekamo ponovni dolazak - istaknuo je dirigent Tutavac.
Zadovoljan je bio i zamjenik gradonačelnika Donjeg Miholjca Tomislav Brusač, koji je zahvalio osječkom HNK na izvanrednom nastupu, ali i publici na odazivu i podršci ovakvim sadržajima. S.Fridl
Možda ste propustili...

JEDINSTVENI MAJSTOR: MENTOR, MODEL I SLIKAR

Goli slikar slika golu istinu

U POVODU 15. ROĐENDANA CENTRA ZA KULTURU

Baranjska umjetnička kolonija #sjećanja 1

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USPJEH POŽEŽANA

Matošević sveukupna pobjednica

2

NOVA KNJIGA MALE SLATINSKE BIBLIOTEKE

Župnik Udovičić svoje župljane 26 godina snažio je vjerom i blagoslovom

3

PROGRAMSKI SVE ZANIMLJIVIJI KELEMENOVI DANI

Ni nakon 26 godina slatinski festival nije posustao