TvObzor
NATIONAL GEOGRAPHIC: GORDON RAMSAY: NEISTRAŽENE KUHINJE

Nastavljaju se pustolovine slavnog šefa diljem globusa
Objavljeno 11. rujna, 2020.

Gordon Ramsay vezuje čizme, grabi noževe, veže se i opet kreće na put u drugoj sezoni Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje, s premijerom 13. rujna na National Geographicu. Chef s više Michelinovih zvjezdica i Ironman atleta nastavlja s pustolovinama diljem globusa u nepopustljivoj potjeri za kulinarskim nadahnućem. Serija će se emitirati diljem svijeta, odnosno u čak 172 zemlje i na 43 jezika. Druga sezona prati Ramsaya dok se zapliće u još zabavnije avanture, istražujući svjetske kulture kroz hranu.


Ramsay se gosti putem kroz Tasmaniju, Južnu Afriku, Indoneziju, Louisianu, Norvešku, Indiju i Gvajanu, i odvažuje se skrenuti s utrtog puta kako bi istražio svjetske kuhinje. Putuje daleko u neistraženu prirodu svakog mjesta koje posjećuje, penje se po planinama, bori s valovima od tri metra, prkosi ledenim temperaturama i probija se kroz divljinu kako bi prikupio neke od najfinijih sastojaka na svijetu. Od plivanja u vodama što vrve velikim bijelim psinama, do sudjelovanja u tradicionalnoj utrci bikova, Ramsay riskira život i baca se naglavce u najodvažnije pothvate samo da dosegne "jestivo savršenstvo".


Pod vodstvom lokalnih eksperata i kuharskih legendi koje susreće putem, Ramsay uživa u kulinarskim običajima i uči o slasnim delikatesama i novim okusima jedinstvenima za svaku regiju. Svaki sastojak koji ubere, jelo koje okusi i osoba koju sretne, nadahnut će ga da stvori recept od nule, s nakanom da ocrta srce te kulture. U zaključku svake epizode Ramsay si postavlja izazov da u velikom finalu u kuhinji, zajedno s lokalnom legendom kuharstva uza sebe, pripremi obrok za mještane koje je sreo tijekom putovanja.
Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje, proizveo je Studio Ramsay za National Geographic. Za Studio Ramsay izvršni producenti su Gordon Ramsay, Lisa Edwards i Jon Kroll. Za National Geographic izvršni producent je Betsy Forhan, potpredsjednik produkcije je Kevin Tao Mohs, a izvršni potpredsjednik za zabavne programe bez scenarija je Geoff Daniels.
Nikola Kučar
GORDONOVE PUSTOLOVINE
Neke od pustolovina, kulinarskih i drugih, koje Ramsay doživljava u ovoj sezoni su:



Riskira život i ozljede priključujući se tradicionalnoj utrci bikova u zabačenom rižištu, negdje na Zapadnoj Sumatri;

prkosi olujnim vodama Tasmanije da bi roneći među hridima samo s maskom i cjevčicom tražio divovske bodljaste jastoge;

skače iz helikoptera u visoke valove da ubere dagnje duž obale Južne Afrike;

u Indoneziji istražuje splet špilja prepunih šišmiša tražeći divovske kozice;

natjerava terenac kroz pogibeljno blatne sporedne ceste u Louisiani da dobavi svježe zelenje, naramak žaba rikača i slatkovodnih rakova;

zaranja u ledene vode norveških fjordova gdje otkriva darežljivo obilje sastojaka;

bori se s jakim valovima u lovu na ribu koristeći tradicionalne tehnike južne Indije

baca 90 kilograma tešku mrežu na otvorenom moru.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata