Dome slatki dome
LIFESTYLE PAMETNA KUĆA

Kućanski aparati temeljeni na umjetnoj inteligenciji
Objavljeno 10. rujna, 2020.
Novi hladnjak dizajniran je tako da hranu održava svježom čak dva puta duže.Dolazi s revolucionarnim odjeljkom Optimal Fresh +

Novu liniju uređaja predvodi model WW9800T sa Samsung EcoBubble Quick i QuickDrive tehnologijama, kao i naprednim funkcijama koje se temelje na umjetnoj inteligenciji koja automatski bira i prilagođava programe pranja.

Cilj je učiniti ciklus pranja što učinkovitijim i bržim uz manje energije i truda. Novi RB7300 hladnjak karakteriziraju poboljšane mogućnosti hlađenja s inovativnim mogućnostima skladištenja i čuvanja namirnica. Uz ovaj model, linija Bespoke prvi put bit će dostupna u Europi, kao Samsung kuhinjsko rješenje koje korisnik može personalizirati u skladu s uređenjem svojih potreba.

Smanjuju potrošnju
Nova perilica rublja WW9800T donosi kombinaciju najnaprednijih tehnologija koje skraćuju vrijeme pranja i smanjuju potrošnju energije, pružajući korisnicima personalizirano, prilagodljivo iskustvo pranja, u skladu s količinom i vrstom odjeće koju peru. Revolucionarna tehnologija omogućuje smanjenje vremena pranja do 50 posto, a potrošnju energije do 20 posto. Bubanj ovog modela okreće se neovisno o stražnjem dijelu, što rezultira dinamičnijim pokretima, a rezultat je temeljitije oprano rublje. Posebni Samsung Digital Inverter kompresor povećava energetsku učinkovitost korištenjem jakih magneta za bolje performanse i tiši ciklus pranja.

Novi uređaji dolaze i sa Samsung EcoBubble tehnologijom koja pojačava učinak deterdženta pretvarajući ga u mjehuriće koji brže prodiru u tkaninu, čak i u hladnoj vodi. Pranje hladnom vodom štedi energiju koja bi se trošila na zagrijavanje, a istovremeno štiti tkaninu i boju odjeće.

Uz to, tu je i umjetna inteligencija koja pamti navike i ponašanje korisnika te na ekranu uređaja predlaže najprikladnije programe pranja. S jednostavnim sučeljem, AI Control eliminira potrebu za pregledavanjem dostupnih programa kako bi pronašli onaj koji im je potreban. AI Wash opcija koristi senzore za otkrivanje težine i vrste materijala za pranje rublja u bubnju, na temelju čega procjenjuje potrebnu količinu vode i deterdženta. Nadalje, postupak automatskog sušenja aktivira najprikladnije senzore za pranje i sušenje za svaki pojedini ciklus pranja.

Svi uređaji u novoj liniji Samsung perilica kompatibilni su sa platformom SmartThings i nude korisnicima kontrolu nad postavkama izravno s pametnih telefona, kao i pristup uslugama kao što su Laundry Planner i Laundry Recipe za prilagođavanje programa.

Rjeđe u kupnju
Zahvaljujući SpaceMax tehnologiji, unutrašnji zidovi uređaja znatno su tanji, pa novi BMF hladnjak s volumenom većim od 385L pruža mnogo prostora za spremanje namirnica. Ova značajka posebno je važna sada kada korisnici rjeđe idu u kupnju te kupuju veće količine namirnica odjednom.

Novi hladnjak dizajniran je tako da hranu održava svježom dva puta duže. Dolazi s revolucionarnim odjeljkom Optimal Fresh +, koji se može koristiti kao jedna ladica, ili podijeljen u dva odvojena odjeljka. Lijeva, hladnija strana, u tom je slučaju optimizirana za spremanje mesa i ribe, dok je desna strana idealna za voće i povrće. Hrana će biti adekvatno ohlađena bez obzira na dio hladnjaka u kojem se nalazi, zahvaljujući All Around Cooling i Metal Cooling tehnologijama. Kompresor najnovijeg hladnjaka automatski prilagođava performanse hlađenja na svih sedam razina polica, trošeći manje energije. Uz to, hladnjak je gotovo bezvučan, a izdržljivost uređaja dodatno je povećana.

Dizajn BMF hladnjaka daje ovom uređaju dozu sofisticiranosti. Ravna prednja ploča od nehrđajućeg čelika odražava jednostavan i sofisticiran stil Samsung kućanskih aparata. Hladnjak RB7300, kao i nove Samsung perilice rublja, predstavljeni su na virtualnom događaju Samsung Life Unstoppable.
Marin Režić
Možda ste propustili...

IDEALAN ZA DEKORIRANJE

Naglašeni zidovi još su ljepši

VIŠEGODIŠNJI ZELJASTI GRM

Steviju zimi treba zaštititi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana