Autoglas
RALLY STARODOBNIH VOZILA OLDTIMER KLUBA VIROVITICA

Pokazali svoje ljubimce na povijesnoj - plemićkoj ruti
Objavljeno 8. rujna, 2020.

Novoosnovani Oldtimer klub Virovitica u samo dva mjeseca svoga postojanja odradio je velike stvari. Nakon nekoliko izložbi svojih ljubimaca, gostovali su na oldtimer susretima po drugim gradovima, a kruna prvog dijela rada bio je "Prvi rally starodobnih vozila plemićkom rutom Virovitičko-podravske županije". Rally je organiziran u povodu Dana Virovitičko-podravske županije uz pokroviteljstvo Turističke zajednice županije, a startao je u Virovitici:

- Vidjeli smo da ljudi vole vidjeti stara vozila i da uživaju u ovakvim vozilima i vožnjama i tako se rodila ideja da pokrenemo ovu plemićku rutu od Virovitice do Orahovice, dakle gotovo po cijeloj županiji. Krenuli smo ispred našeg dvorca Pejačević u Virovitici pa zatim stigli do Kapela Dvora i kurije Janković, potom posjetili novouređeni dvorac Janković u Suhopolju, obišli Višnjicu pa potom i Dravsku priču u Noskovačkoj Dubravi. Na kraju smo došli u Orahovicu gdje smo upoznati s pričom o tom prekrasnom gradu i starom Ružica gradu. Uz prikaz oldtimer vozila, ovom vožnjom pokušali smo prezentirati i ljepote naše županije te, eto, stvorili jednu lijepu turističku priču. Posebno je to važno jer su s nama bili kolege iz Samobora, Garešnice, Čakovca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške i naši veliki prijatelji iz Našica. Svi su rekli da je ovo sjajna ideja te kako je sve super organizirano jer je rijetkost da se uz vožnju ima ponešto i vidjeti i doživjeti. Na svakoj destinaciji imali smo domaćine koji su pričali o mjestima u kojima se nalazimo, što je posebno oduševilo naše kolege vozače. S ovom pričom idemo dalje, za iduću je godinu plan obići pitomački kraj, zapravo krenuti iz tog dijela županije. Dakle, od Pitomače preko Križnice predstaviti ljepote naše rijeke Drave pa do Aršanja upoznati tamošnja vrhunska vina i onda dalje rutama kroz županiju – kaže predsjednik Oldtimer kluba Virovitica Tomislav Maloča naglasivši kako se ovaj klub pokazao punim pogotkom u Virovitičko-podravskoj županiji:

- Ima jako puno očuvanih oldtimer vozila na području naše županije koje su do sada vlasnici ljubomorno čuvali po garažama i do sada se još neki nisu priključili. Svi nam se polako javljaju, priključuju i to je najveće bogatstvo kada se svi okupimo ovako, provozamo, družimo i pokažemo svoje ljubimce koje smo godinama lickali, uljepšavali i popravljali – zaključio je Maloča.

Vladimir Grgurić