Regija
REGIONALNA ATRAKCIJA

Na Gradskim se bazenima kupalo više od 2000 ljudi
Objavljeno 1. rujna, 2020.
Bazene u Kneževim Vinogradima ove je godine posjetilo 25.000 ljudi, kupališna sezona završena
BELI MANASTIR - Sudeći po kišnim kapima i padu temperature, ljetu je, bar klimatološki, došao kraj. Prema najavama meteorologa, doduše, temperature će se krajem tjedna ponovno kretati oko 30 Celzijevih stupnjeva, ali sezona kupanja na baranjskim bazenima može se nazvati gotovom. Potvrđuju to u SRC-u Kneževi Vinogradi, gdje su na društvenim mrežama s jučerašnjim danom objavili kraj ovogodišnje kupališne sezone.- Sezona je gotova. Ne mogu reći da smo nezadovoljni, ali sigurno je da broj posjetitelja nije bio na prošlogodišnjoj razini - kaže Jasna Petrović, direktorica tvrtke Kneževi parkovi, koja upravlja "suljoškim" bazenima. Ove je godine, navodi, zabilježeno približno 25.000 posjetitelja, što je ipak, s obzirom na prilično nepovoljne meteorološke uvjete (relativno hladan i kišovit lipanj, ali i srpanj) i pandemiju koronavirusa, zadovoljavajući rezultat. Najviše je posjetitelja, čak i više nego prošle godine, zabilježeno u kolovozu. Također, dodaje, ove su sezone izostala brojni događaji pa su organizirana samo tri noćna kupanja, ali bez popratnih sadržaja, a odgođene su ili prolongirane svadbe i slična slavlja. Upitana za planove, Petrović ističe kako u ovom trenutku ne može ništa reći te da sve ovisi o razvoju koronakrize.

Voditelj kompleksa, Vanja Ćosić, kaže kako će restoran Panon nastaviti rad, ali će radno vrijeme, koje je tijekom sezone bilo od 10 do 22 sata, vjerojatno biti nešto kraće. Bazeni u Kneževim Vinogradima, u čiju je restauraciju posljednjih godina znatno uloženo, četiri su godine bili jedini baranjski bazeni, a ove su godine "nadomještali" i osječku "Kopiku". Tek krajem sezone priključili su im se belomanastirski Gradski bazeni, koji su postali pravi mali regionalni bum. Podatak o više od 2000 posjetitelja tijekom posljednjeg vikenda sasvim dovoljno govori koliko su Belomanastircima nedostajali. Važno je istaknuti kako su u potpuno renoviranom kompleksu osvježenje došli potražiti i brojni Osječani, ali i ostali Slavonci odnosno Baranjci. Rijetko tko je imao neku veliku primjedbu.

- Riječ je o odličnom projektu, ali i odličnoj koordinaciji između resornog ministarstva, Županije i Grada - kaže Marijan Peran, direktor Stanouprave, tvrtke koja upravlja kompleksom. Naglašava kako će bazeni, ako vrijeme dopusti, raditi još do kraja sljedećeg vikenda. Zahvaljuje svima koji su u vrlo kratkom vremenu od bazena napravili pravu malu atrakciju te moli za razumijevanje u slučaju manjih propusta.

- Zajedno s vlasnikom, Gradom Belim Manastirom, predložit ćemo i proširenje cijele priče. Prostora na bazenima ima još i vjerujem da ćemo ga, ako bude bilo potrebno, iskoristiti - kaže.

Podsjetimo, bazeni u Belom Manastiru nisu radili četiri godine. Otvoreni su tek pretkraj ovogodišnje kupališne sezone, a bilo je podosta kuloarskih nagađanja zašto se kasni s otvaranjem. No činjenica je da se problem godinama gurao pod tepih, a kada je došao red na gradnju bazena, sagrađeni su za nepunih godinu dana, čak i prije planiranog roka.

Ivica Getto
Bazeni u Belom Manastiru će, ako vrijeme dopusti, raditi do kraja sljedećeg vikenda
16 milijuna kuna
Kako ističe gradonačelnik Tomislav Rob, otvaranje Gradskih bazena vrhunac je njegove karijere. Lobiranjem je njihova rekonstrukcija uvrštena u Intervencijski plan, pa se Grad nije morao kreditno zadužiti, a s milijun kuna pomogla je i Županija. Ukupno je utrošeno 16 milijuna kuna.
Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike