Učionica
U VESELOM IŠČEKIVANJU NOVE ŠKOLSKE GODINE

Karla i Borna Medić jedva čekaju nove školske izazove
Objavljeno 28. kolovoza, 2020.
Sedmogodišnja Karla silno se veseli polasku u prvi razred i ne može dočekati da upozna nove prijatelje i učiteljicu

Ovih dana brojne obitelji užurbano se pripremaju za novi početak školske godine, a iako je pred školarcima vrlo neizvjesno i nadasve neobično razdoblje zbog epidemije koronavirusa, ipak ne jenjava uzbuđenje zbog povratka u školske klupe.

Sve to proživljava i Ivana Medić, poznata Čakovčanka s dugogodišnjom osječkom adresom, inače javnosti poznata kao sopranistica HNK-a, koja s devetogodišnjim sinom Bornom i sedmogodišnjom kćerkom Karlom željno iščekuje ovu nastavnu godinu. Ima već iskustva sa svim školskim izazovima, a veseli se, kaže, i svemu što očekuje njezina dva vesela školarca ove godine.

“S obzirom na to da već imamo jednog školarca u kući, Bornu, koji će sada u treći razred, ove smo godine pripremljeniji za našu prvašicu Karlu. Nabavili smo gotovo sve što nam je bilo potrebno, a nakon što počne školska godina, kompletirat ćemo i ostale sitnice. Mogu reći da nisam u prevelikom strahu zbog Karlinog prvog razreda, jer već smo dogovorili mnoge stvari, a s obzirom na to da stanujemo u blizini škole, moći će dolaziti s bratom, što nam je veliko olakšanje. I svi mi “sa strane” spremni smo joj maksimalno pomoći u organizaciji i stjecanju radnih navika, baš kao što smo to činili za vrijeme lockdowna, kada smo s njom radili na pisanju slova i čitanju jer, nažalost, predškolsku godinu nije završila u normalnim okolnostima”, prepričava Ivana, koja ne skriva žal za takvim završetkom jednog važnog životnog razdoblja u životu djeteta, ali ipak s velikom radošću gleda u budućnost.

Kaže kako se Karla silno veseli kretanju u prvi razred i ne može dočekati da upozna nove prijatelje i učiteljicu, što ova vesela i razigrana sedmogodišnjakinja jasno potvrđuje, veselo se vrzmajući oko nas za vrijeme razgovora.

“Silno ju zanima kakva će biti njezina prva učiteljica, a ja sam uvjerena da će biti oduševljena svime te da će sve biti u redu. Jako mi je drago što počinje nastava u fizičkom obliku, jer držim da je djeci mjesto u školi, iako pozdravljam i online nastavu u izvanrednim okolnostima. Prošle školske godine, mi roditelji bili smo prilično angažirani oko nje, jer je djeci ipak bila potrebna naša pomoć. Međutim, veliku podršku osjetili smo i od Bornine učiteljice koja se silno trudila u pripremi nastavnog materijala, pa smo zajedničkim snagama uspjeli sve privesti kraju na radost sviju nas. Nadam se da će ova školska godina ipak biti kao mnoge ranije te da će djeca imati priliku gradivo savladavati sa svojim vršnjacima i profesorima.”, objašnjava Ivana, koja priznaje da je pomalo zasićena vijestima o koronavirusu, ali ipak podržava epidemiološke preporuke koje su na snazi, bez prevelikog opterećivanja organizacijskim dijelom budućeg rada škola.

Nada se, kaže, još jednom lijepom i veselom razdoblju u životu svojih mališana, kojima će uvijek biti maksimalna pomoć i podrška u svladavanju svih školskih izazova.

Ema Nenadić
Ivana Medić nada se da će djeca imati priliku gradivo savladavati sa svojim vršnjacima i profesorima
Možda ste propustili...