Osijek
KULMINACIJA 21. PANNONIAN CHALLENGEA

Britanac Clark najbolji među BMX vozačima, Marinu Rantešu 5. mjesto
Objavljeno 15. kolovoza, 2020.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Britanac Jack Clark pokazao se kao najkompletniji vozač BMX-a na 21. izdanju Pannonian Challengea, s dva vrhunska trika pridobio je suce i slavio ispred Francuza Istvana Cailleta i legende Pannoniana Daniela Dhersa iz Venezuele, dok je naš Marin Ranteš zauzeo peto mjesto.

Subota je, dakle, donijela ono što su zaljubljenici u ekstremni sport, ali i svi vozači s nestrpljenjem čekali. Riječ je o BMX Freestyle natjecanju koje svake godine predstavlja kulminaciju jednog od najvećih festivala ekstremnih sportova u Europi.

Iz dobro poznatog razloga publika nije mogla pratiti natjecanje na tribinama, što je, s obzirom na raskošan repertoar vrhunskih trikova, koje je teško doživjeti putem malih ekrana, prava šteta.

Iako je Ranteš u drugoj vožnji letio vrlo visoko, nezgodan pad u prvoj koštao ga je boljeg plasmana, no ono što svakako veseli Marina, kao i sve nas, odnosi se na kontinuitet koji je zadržan usprkos nemogućim novonormalnim vremenima. Istina, publika je izostala, no Pannonian Challenge ostao je jedini takav festival na tlu Europe, zbog čega su još jednom oči svjetskih ljubitelja ektremnih sportova bile uprte u Osijek.

- Pannonian je poseban, kada jednom dođeš, uvijek se vraćaš, najbolje je opisao ovo natjecanje naš BMX vozač i kandidat za prolongirane Olimpijske igre u Tokiju Marin Ranteš. I.A.

Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike