Svijet
ZA GRAĐANE SJEVERNE MAKEDONIJE, HRVATSKE, BUGARSKE I RUMUNSKE

Za ulaz od Srbiju od 15. kolovoza obavezan PCR test star do 48 sati
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.

BEOGRAD - Državljani Hrvatske, Bugarske, Rumunjske i Sjeverne Makedonije morat će od subote 15. kolovoza za ulazak na teritorij Srbije posjedovati negativan PCR test ne stariji od 48 sati, odlučio je u petak Krizni stožer za suzbijanje zarazne bolesti covid-18 srbijanske vlade.

Odluka se odnosi na Sjevernu Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumunsku, a važnost testa se računa 48 sati od dana kad je referentni laboratorij izdao nalaz, objasnila je za Radio-televiziju Srbije (RTS) članica Kriznog stožera Darija Kisić Tepavčević.

Stožer je odlučio da prestaju vrijediti restrikcije koje su se odnosile na građane Crne Gore, a sve mjere stupaju na snagu u subotu 15. kolovoza i vrijedit će do promjene epidemiološke situacije.

Te mjere se, kako je navela Kisić Tepavčević, "u ovom trenutku" ne odnose na državljane Srbije koji dolaze iz tih zemalja.

Ona je za RTS objasnila kako je odluka donijeta na temelju procjene aktualne epidemiološke situacije i trenda učestalosti oboljevanja koji se bilježi posljednjih dana.

Ona je istaknula da je se u Srbiji posljednjih dana epidemiološka slika mijenja na bolje, a bolnice postupno izlaze iz covid sustava.

Želimo stabilnu epidemiološku situaciju jer nam slijedi i polazak u škole, slijedi sezona respiratornih infekcija i želimo smanjiti unos potencijalnih prijenosnika zaraze u našu zemlju, rekla je Kisić za RTS.

(Hina)

Možda ste propustili...

TRUMP I BIDEN U KAOTIČNOJ PRVOJ PREDSJEDNIČKOJ DEBATI

Raspravu kandidata za američkog predsjednika obilježile uvrede

U SUKOBU POGINULO NAJMANJE 16 OSOBA

Armenija i Azerbajdžan u totalnom ratu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SUKOBIMA ARMENSKIH I AZERBAJDŽANSKIH SNAGA

Poginulo gotovo stotinu ljudi

2

NAKON PORASTA BROJA NOVOZARAŽENIH

Europske zemlje vraćaju stroge epidemiološke mjere

3

PRIDONOSE STJECANJU IMUNITETA

Maske pomažu u jačanju imuniteta na koronavirus?