Novosti
STOŽER: NA KORONAVIRUS 14 NOVOPOZITIVNIH OSOBA

Preminula 81-godišnjakinja iz Đakova
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.

 U Kliničkom bolničkom centru Osijek jedna je osoba iz Đakova u dobi od 81 godine preminula, a od ukupno testiranih 156 uzoraka, 14 ih je novopozitivnih na koronavirus u posljednja 24 sata. Izvijestio je to županijski Stožer civilne zaštite, pojasnivši da je preminula Đakovčanka imala više kroničnih bolesti.
Od ukupnoga broja novooboljelih 11 osoba iz Osijeka, dvije iz Đakova i jedna s područja Našica. Riječ je uglavnom o osobama mlađih dobnih skupina koji su simptome oboljenja od koronavirusa dobile nakon povratka s ljetovanja. Mjeru samoizolacije epidemiolozi su odredili za 35 novih kontakata i trenutno ih je u samoizolaciji na području Županije 182.
Ukupan broj oboljelih od pojave epidemije koronavirusa na području Osječko-baranjske županije sad je 662, a tijekom ovoga tjedna oboljelo ih je 33. Trenutno je hospitalizirano 23 pacijenta, a troje ih je na respiratoru. Do sada su u Županiji, od početka epidemije,  preminule ukupno 22osobe.
- U posljednja 24 sata policija nije dobila dojave građana o kršenju samoizolacije, a u 15 samoinicijativnih provjera policija je sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi. Inspektori i službenici civilne zaštite neprestano nadziru provođenje propisanih epidemioloških mjera, a tijekom vikenda posebna pozornost bit će stavljena na javna i vjerska okupljanja, svadbene svečanosti i noćne klubove – poručuju iz Stožera.

M. Mihelić

Možda ste propustili...

TURIZAM NA ISTOKU HRVATSKE

Ponuda koja traje cijele godine

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Lika “crvena”, Istra “zelena”

LJETO JE GOTOVO, ŠTO DONOSI JESEN

Promjene klime utjecat će na zdravlje i gospodarstvo

Najčitanije iz rubrike