Novosti
STOŽER: NA KORONAVIRUS 14 NOVOPOZITIVNIH OSOBA

Preminula 81-godišnjakinja iz Đakova
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.

 U Kliničkom bolničkom centru Osijek jedna je osoba iz Đakova u dobi od 81 godine preminula, a od ukupno testiranih 156 uzoraka, 14 ih je novopozitivnih na koronavirus u posljednja 24 sata. Izvijestio je to županijski Stožer civilne zaštite, pojasnivši da je preminula Đakovčanka imala više kroničnih bolesti.
Od ukupnoga broja novooboljelih 11 osoba iz Osijeka, dvije iz Đakova i jedna s područja Našica. Riječ je uglavnom o osobama mlađih dobnih skupina koji su simptome oboljenja od koronavirusa dobile nakon povratka s ljetovanja. Mjeru samoizolacije epidemiolozi su odredili za 35 novih kontakata i trenutno ih je u samoizolaciji na području Županije 182.
Ukupan broj oboljelih od pojave epidemije koronavirusa na području Osječko-baranjske županije sad je 662, a tijekom ovoga tjedna oboljelo ih je 33. Trenutno je hospitalizirano 23 pacijenta, a troje ih je na respiratoru. Do sada su u Županiji, od početka epidemije,  preminule ukupno 22osobe.
- U posljednja 24 sata policija nije dobila dojave građana o kršenju samoizolacije, a u 15 samoinicijativnih provjera policija je sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi. Inspektori i službenici civilne zaštite neprestano nadziru provođenje propisanih epidemioloških mjera, a tijekom vikenda posebna pozornost bit će stavljena na javna i vjerska okupljanja, svadbene svečanosti i noćne klubove – poručuju iz Stožera.

M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike