Osijek
ROLERI OTVORILI PANNONIAN

Nizozemac Frijn najbolji
je roler 21. Pannoniana
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
Uz Frijna, na pobjedničkom postolju našli su se Francuz Diaby i prošlogodišnji pobjednik, Britanac Joe Atkinson

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Nakon zagrijavanja u srijedu - kada su na teren skate parka izišli svi natjecatelji ovogodišnjeg Pannonian Challengea, skejteri, vozači BMX-a i romobila te roleri, a publika navečer preko live streama imala priliku razgibati kukove uz glazbu neizostavnog dvojca svakog Pannoniana, DJ-eve Umba i Omera - u četvrtak je došlo na red ono što smo nestrpljivo čekali posljednjih godinu dana - početak natjecanja i uživanje u akrobacijama i trikovima najboljih ekstremnih sportaša Hrvatske i Europe.

Kako je, prema riječima organizatora, Pannonian Challenge jedino takvo natjecanje koje će se uopće održati ove godine, ekipa u skate parku bila je više nego motivirana, frcalo je na sve strane, a na scenu obnovljenog i fino ušminkanog skate parka prvi su izišli amateri. Njihova vožnja bila je toliko dobra da su četvorica najboljih, Bibi Jonathan (FRA),

David Prajz (HRV), Matija Kunštek (HRV) i Zoltán K?szegi (MAĐ) ušli u finale profesionalaca, gdje je nakon vrlo uzbudljivog natjecanja, punog izvrsnih trikova, najbolji bio najmlađi natjecatelj, 20-godišnji Nizozemac Jaro Frijn, kojemu je pripala i novčana nagrada od 800 eura.

Drugo mjesto i nagradu od 500 eura uzeo je Diako Diaby iz Francuske, a treće su mjesto i 300 eura pripali prošlogodišnjem pobjedniku, Joeu Atkinsonu iz Velike Britanije. Nagradu za najbolji trik i 200 eura osvojio je Danac Jakob Juul.


Nakon nastupa rolera, koji su redom istaknuli kako je ovogodišnje natjecanje, premda održano u neobičnim uvjetima, bilo vrlo zanimljivo i uzbudljivo, uz pregršt dobre zabave, što je osnovni motiv koji ih uvijek vraća u Osijek, za glazbeni online program na Facebook i YouTube kanalu Pannonian Challengea bili su zaduženi DJ Oliver i DJ Fullstep Phill.
Podsjetimo, s obzirom na epidemiološku situaciju i odluku da gledatelji ne mogu nazočiti natjecanju, sve vijesti i zanimljivosti s natjecanja dostupne su na facebooku, instagramu i web-stranici Pannonian Challengea, gdje možete pronaći i live stream natjecanja, a cjelokupan se sportski program može pratiti i preko live streama na stranici RTL.hr, ali i na A1 YouTubeu.


 

Ivan Alilović
SUBOTA DONOSI BMX SPEKTAKL
U petak je u skate parku na lijevoj obali Drave već od 10 sati na rasporedu zagrijavanje skejtera. Finale u natjecanju amatera počinje u 13 sati, a profesionalaci će nastupiti u 18 sati. Također, u petak će se od 16 do 18 sati održati i Hip Hop & Graffiti Jam. Subota donosi natjecanje u BMX-u. Taj novopečeni olimpijski sport na Pannonian Challenge svake godine privuče ponajbolje svjetske BMX vozače, a tako je i ove godine. Finale amatera na rasporedu je u 13 sati, a profesionalaca u 18. Posljednji dan PC-a donosi natjecanje vozača romobila.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike