Mozaik
MJERE OPREZA

Lepeza je zabranjena na koncertu
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.
Ljubitelji klasične glazbe moraju spremiti lepeze i izdržati vrućine na Salzburškom festivalu, koji je izradio detaljan plan zaštite od koronavirusa umjestoda je otkazao nastupe zbog epidemije COVID-19. Ovogodišnji operni, kazališni i koncertni spektakl u rodnom Mozartovu gradu doživljava se kao test za druge velike kulturne događaje u Europi.

Zahtjev da se suzdrže od mahanja lepezama na njemačkom i engleskom jeziku dodan je snimkama koje publika čuje na početku svake izvedbe u Salzburgu. Mahanje lepezama "može širiti zaraznu aerosol, umjesto da ih usiše sustav za klimatizaciju", kazao je izvršni direktor festivala Lukas Crepaz za dpa. Mjera je jedna od posljednjih u nizu mjera opreza kojima se želi osigurati nesmetano odvijanje festivala. Publici su na raspolaganju samo dvije trećine raspoloživih sjedala kako bi se osigurao fizički razmak i nema stanki, što onemogućava druženje gostiju. Posjetiteljima se savjetuje da zbog moguće vrućine odjenu prozračnu i laganu odjeću.

Posjetitelji moraju nositi maske prilikom ulaska i izlaska, a pozvani su i da ih drže na licu tijekom cijele predstave ili koncerta.

Svi se umjetnici redovito testiraju na virus i moraju voditi dnevnik o svom zdravlju. Osim na otvaranju festivala proteklog vikenda, kad su neki posrnuli u poštovanju pravila, Crepaz kaže da je ponašanje publike i izvođača "besprijekorno". Do početka ovogodišnjeg, 100. festivala samo je jedan zaposlenik bio pozitivan na virus, a nakon toga nije više zabilježen ni jedan. H
 
Možda ste propustili...

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike