Sport
PETAR TOMIĆ, TRENER CIBALIJE

Svima smo, pa i sebi, nepoznanica
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.
Cibalia se prošle sezone sretno spasila od ispadanja, a sad kreće u novu drugoligašku avanturu

Od Dugopolja do Dugopolja! Tako bismo mogli nazvati situaciju nogometaša Cibalije, koji će nakon više od pet mjeseci odigrati službenu utakmicu.


Posljednju su odigrali 10. ožujka upravo protiv Dugopolja, a s momčadi iz mjesta nadomak Splitu na tamošnjem lijepom Stadionu Hrvatski vitezovi u subotu će otvoriti i drugoligašku sezonu 2020./2021.


Sadašnji trener Cibalije Petar Tomić upravo je uoči početka proljetnog dijela prošlog, na terenima nikad dovršenog, prvenstva preuzeo vinkovačku momčad od Davora Mladine, kojem je bio pomoćnik. Odradio je tri proljetna kola i tada je nastupila stanka. Radio je proteklih mjeseci u nenormalnim uvjetima, kako to vole reći, "novog normalnog". Stoga je i njemu i većini igrača nepoznanica koliko ova momčad Cibalije uopće vrijedi.


- Imamo mladu momčad. Većina igrača je 21 godinu i manje. Fizički i trkački dio odradili smo dosta kvalitetno i u tom sam smislu zadovoljan kako momčad izgleda. Slažem se, mogli bismo biti nepoznanica mnogima, ali i sebi samima - kaže Tomić.


Što se to promijenilo od Dugopolja do Dugopolja?


- U prvom redu, dosta igrača. Promijenila se momčad. Nekolicina ih je otišla, dosta ih je i došlo. Imamo trenutno na raspolaganju mladu i perspektivnu momčad, a ciljevi su nam svima jasni i poznati. Stabilizacija kluba i momčadi, osiguravanje opstanka u drugoligaškoj konkurenciji i profiliranje nekoliko mlađih igrača.


Ima li među današnjim mladim igračima s kojima radite u prvoj momčadi perspektive?


- Ima sigurno zanimljivih igrača. Mislim da je trenutna Druga liga kao razvojna liga njima odličan poligon za dokazivanje. Dobra je stvar da je velika većina mladih igrača s kojima trenutno radimo prošla našu omladinsku školu, koja treba biti i dalje oslonac Cibalije. U svakom slučaju, veseli što iz toga omladinskog pogona možemo priključivati igrače prvoj momčadi.


Tomić ipak ne bježi kako je mladićima potrebna potpora u obliku iskusnih igrača. Kakav je uoči prvenstva pristigli vratar Marijan Antolović.


- Našoj djeci sigurno bi dobro došao još poneki stariji, iskusniji igrač. Nadamo se bar još dvojici, jednom u veznom redu i jednom u obrani. Tada bismo onda stvorili temelje za ispunjenje naših ciljeva.


Cibalia se, kao što tvrdite, dosta promijenila od "Dugopolja do Dugopolja". A kako izgleda subotnji suparnik na početku Druge HNL?
- Vrlo slično. Dosta su i oni promijenili i pomladili momčad. Stigao im je s Poljuda i mladi trener Jure Srzić, koji je dosad vodio kadete Hajduka. Mislim kako će to biti vrlo otvorena utakmica, baš zbog činjenice što smo dosta u izmijenjenim i pomlađenim sastavima. I jednima i drugima trebat će malo vremena - zaključio je trener Cibalije.


Krešimir Lacković
Nadamo se dolasku još barem dvojice iskusnijih igrača, kaže trener Tomić
Najčitanije iz rubrike